Căpitanul Sir Tom Moore, eroul britanicilor, a murit la vârsta de 100 de ani după ce s-a infectat cu coronavirus

02-02-2021 18:28


tom moore cavaler

Căpitanul Sir Tom Moore, veteran în al doilea Război Mondial, a murit la vârsta de 100 de ani, după ce a contractat noul coronavirus, scrie The Guardian.

Fiicele sale, Hannah și Lucy, au confirmat moartea lui Moore într-o declarație: „Cu mare tristețe anunțăm moartea dragului nostru tată, căpitanul Sir Tom Moore. Suntem foarte recunoscători că am putut fi alături de el în ultimele ore ale vieții sale. Am petrecut ore întregi discutând cu el, amintindu-ne despre copilăria noastră și despre minunata noastră mamă. Am împărtășit împreună râsete și lacrimi”.

Tom Moore a devenit celebru în toată lumea după ce a reușit să strângă donații de 33 de milioane de lire sterline pentru victimele pandemiei.

Perioadă dificilă pentru Sir Tom Moore, veteranul de război care a reuşit să strângă zeci de milioane de lire sterline pentru personalului medical din Marea Britanie.

Venerabilul care avea 100 de ani a fost internat la Terapie Intensivă, după ce a fost infectat cu SARS-COV-2.

Sir Tom Moore nu a primit vaccinul, ca alți vârstinici din Marea Britanie, pentru că se afla sub tratament, pentru pneumonie.

Tom Moore a strâns donații record pentru sistemul de sănătate britanic, înconjurând de 100 de ori grădina casei sale.

Duminică, familia acestuia a anunțat că este infectat cu coronavirus și a fost spitalizat.

În ultimele săptămâni era îngrijit pentru că avea pneumonie şi a fost testat pozitiv la COVID-19 săptămâna trecută, a precizat fiica acestuia, Hannah pe Twitter.

A strâns 33 de milioane de lire sterline pentru victimele pandemiei

 

"A fost cu noi acasă până astăzi, când a avut nevoie de ajutor suplimentar pentru respiraţie'', a adăugat ea.

Tom Moore a fost internat la spitalul din Bedford, dar nu se află la terapie intensivă.

"Captain Tom", care a luptat în Al Doilea Război Mondial, a reuşit să strângă suma fără precedent de 33 de milioane de lire sterline (37 de milioane de euro) - omologată şi printr-un record înscris în Guinness Book - printr-o campanie în cadrul căreia şi-a înconjurat de 100 de ori, cu paşi mici şi folosind un cadru metalic, grădina casei sale din Bedfordshire, înainte de a împlini vârsta de 100 de ani pe 30 aprilie 2020.

Pentru această reuşită, la cererea premierului Boris Johnson, Tom Moore a fost înnobilat de regina Elisabeta a II-a în iulie anul trecut, primind Ordinul Imperiului Britanic în rang de cavaler. De asemenea, cu ocazia aniversării sale, el a fost promovat de la gradul de căpitan la cel de colonel.

„Captain Tom”, cum încă mai este numit de multă lume, a ajuns pe primul loc în clasamentul single-urilor din topul muzical britanic cu un cover înregistrat în duet cu artistul Michael Ball şi cu corul NHS al piesei "You'll Never Walk Alone", un cântec extras dintr-un musical de după război şi devenit un imn al suporterilor de fotbal, iar de acum un simbol al întrajutorării pe timp de pandemie.

 

Sursa: The Guardian


VIDEO PROTVPLUS.RO