„Captain Tom”, eroul britanicilor, a fost internat în spital cu coronavirus. Împlinește 101 ani

01-02-2021 07:35


Tom Moore, veteranul britanic în vârstă de 100 de ani, a fost internat cu coronavirus. El a devenit celebru în toată lumea după ce a reușit să strângă donații de 33 de milioane de lire sterline pentru victimele pandemiei.

Perioadă dificilă pentru Sir Tom Moore, veteranul de război care a reuşit să strângă zeci de milioane de lire sterline pentru personalului medical din Marea Britanie.

Venerabilul în vârstă de 100 de ani a fost internat la Terapie Intensivă, după ce a fost infectat cu SARS-COV-2. Dar încă are nevoie de oxigen pentru a respira, a anunțat fiica sa într-un comunicat.

Sir Tom Moore nu a primit vaccinul, ca alți vârstinici din Marea Britanie, pentru că se afla sub tratament, pentru pneumonie.

Mulţi oameni care-l îndrăgesc i-au trimis mesaje de încurajare. Printre ei şi premierul britanic, Boris Johnson.

Tom Moore a strâns donații record pentru sistemul de sănătate britanic, înconjurând de 100 de ori grădina casei sale. Pare un gest fără însemnătate, dar a însemnat un efort considerabil pentru veteranul care anul acesta va împlini 100 de ani, care se de plasează greu, folosind un cadru metalic.

Duminică, familia acestuia a anunțat că este infectat cu coronavirus și a fost spitalizat.

În ultimele săptămâni era îngrijit pentru că avea pneumonie şi a fost testat pozitiv la COVID-19 săptămâna trecută, a precizat fiica acestuia, Hannah pe Twitter.

 

A strâns 33 de milioane de lire sterline pentru victimele pandemiei

 

"A fost cu noi acasă până astăzi, când a avut nevoie de ajutor suplimentar pentru respiraţie'', a adăugat ea.

Tom Moore a fost internat la spitalul din Bedford, dar nu se află la terapie intensivă.

"Captain Tom", care a luptat în Al Doilea Război Mondial, a reuşit să strângă suma fără precedent de 33 de milioane de lire sterline (37 de milioane de euro) - omologată şi printr-un record înscris în Guinness Book - printr-o campanie în cadrul căreia şi-a înconjurat de 100 de ori, cu paşi mici şi folosind un cadru metalic, grădina casei sale din Bedfordshire, înainte de a împlini vârsta de 100 de ani pe 30 aprilie 2020.

Pentru această reuşită, la cererea premierului Boris Johnson, Tom Moore a fost înnobilat de regina Elisabeta a II-a în iulie anul trecut, primind Ordinul Imperiului Britanic în rang de cavaler. De asemenea, cu ocazia aniversării sale, el a fost promovat de la gradul de căpitan la cel de colonel.

„Captain Tom”, cum încă mai este numit de multă lume, a ajuns pe primul loc în clasamentul single-urilor din topul muzical britanic cu un cover înregistrat în duet cu artistul Michael Ball şi cu corul NHS al piesei "You'll Never Walk Alone", un cântec extras dintr-un musical de după război şi devenit un imn al suporterilor de fotbal, iar de acum un simbol al întrajutorării pe timp de pandemie.


VIDEO PROTVPLUS.RO