„Captain Tom”, eroul britanicilor, a fost internat în spital cu coronavirus. Împlinește 101 ani

×
Codul embed a fost copiat

Tom Moore, veteranul britanic în vârstă de 100 de ani, a fost internat cu coronavirus. El a devenit celebru în toată lumea după ce a reușit să strângă donații de 33 de milioane de lire sterline pentru victimele pandemiei.

Perioadă dificilă pentru Sir Tom Moore, veteranul de război care a reuşit să strângă zeci de milioane de lire sterline pentru personalului medical din Marea Britanie.

Venerabilul în vârstă de 100 de ani a fost internat la Terapie Intensivă, după ce a fost infectat cu SARS-COV-2. Dar încă are nevoie de oxigen pentru a respira, a anunțat fiica sa într-un comunicat.

Sir Tom Moore nu a primit vaccinul, ca alți vârstinici din Marea Britanie, pentru că se afla sub tratament, pentru pneumonie.

Mulţi oameni care-l îndrăgesc i-au trimis mesaje de încurajare. Printre ei şi premierul britanic, Boris Johnson.

Citește și
Veteranul care a strâns 36 milioane $ pentru medici împlinește 100 ani
Veteranul care a strâns 36 milioane $ pentru medici împlinește 100 ani. Surpriza pregătită de fani

Tom Moore a strâns donații record pentru sistemul de sănătate britanic, înconjurând de 100 de ori grădina casei sale. Pare un gest fără însemnătate, dar a însemnat un efort considerabil pentru veteranul care anul acesta va împlini 100 de ani, care se de plasează greu, folosind un cadru metalic.

Duminică, familia acestuia a anunțat că este infectat cu coronavirus și a fost spitalizat.

În ultimele săptămâni era îngrijit pentru că avea pneumonie şi a fost testat pozitiv la COVID-19 săptămâna trecută, a precizat fiica acestuia, Hannah pe Twitter.

 

A strâns 33 de milioane de lire sterline pentru victimele pandemiei

 

"A fost cu noi acasă până astăzi, când a avut nevoie de ajutor suplimentar pentru respiraţie'', a adăugat ea.

Tom Moore a fost internat la spitalul din Bedford, dar nu se află la terapie intensivă.

"Captain Tom", care a luptat în Al Doilea Război Mondial, a reuşit să strângă suma fără precedent de 33 de milioane de lire sterline (37 de milioane de euro) - omologată şi printr-un record înscris în Guinness Book - printr-o campanie în cadrul căreia şi-a înconjurat de 100 de ori, cu paşi mici şi folosind un cadru metalic, grădina casei sale din Bedfordshire, înainte de a împlini vârsta de 100 de ani pe 30 aprilie 2020.

Pentru această reuşită, la cererea premierului Boris Johnson, Tom Moore a fost înnobilat de regina Elisabeta a II-a în iulie anul trecut, primind Ordinul Imperiului Britanic în rang de cavaler. De asemenea, cu ocazia aniversării sale, el a fost promovat de la gradul de căpitan la cel de colonel.

„Captain Tom”, cum încă mai este numit de multă lume, a ajuns pe primul loc în clasamentul single-urilor din topul muzical britanic cu un cover înregistrat în duet cu artistul Michael Ball şi cu corul NHS al piesei "You'll Never Walk Alone", un cântec extras dintr-un musical de după război şi devenit un imn al suporterilor de fotbal, iar de acum un simbol al întrajutorării pe timp de pandemie.

Citește și...
Tom Moore, înnobilat de Regina Elisabeta a II-a. Cum i-a mulțumit veteranul de 100 de ani
Tom Moore, înnobilat de Regina Elisabeta a II-a. Cum i-a mulțumit veteranul de 100 de ani

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii l-a înnobilat pe fostul căpitan Tom Moore, căruia i-a acordat titlul de cavaler într-o ceremonie inedită, scrie Reuters.

Veteranul care a strâns 36 milioane $ pentru medici împlinește 100 ani. Surpriza pregătită de fani
Veteranul care a strâns 36 milioane $ pentru medici împlinește 100 ani. Surpriza pregătită de fani

Premierul Boris Johnson a lăudat eforturile eroice ale veteranului din cel de-al Doilea Război Mondial, Tom Moore, care a reușit să strângă 36 de milioane de dolari pentru sistemul de sănătate din Marea Britanie.

Veteranul de 99 de ani care a strâns 27 de milioane € a ajuns și în topurile muzicale
Veteranul de 99 de ani care a strâns 27 de milioane € a ajuns și în topurile muzicale

Donațiile strânse de veteranul de 99 de ani, Tom Moore, au ajuns la aproape 27 de milioane de euro. Acesta a intrat și în topurile muzicale din Marea Britanie.

Recomandări
Ce salariu vor încasa primarii și viceprimarii după noua majorare salarială. Edilul unui municipiu va avea 20.700 lei brut
Ce salariu vor încasa primarii și viceprimarii după noua majorare salarială. Edilul unui municipiu va avea 20.700 lei brut

Sub pretextul că repară o mare nedreptate, parlamentarii puterii au majorat marți salariile primarilor şi viceprimarilor.

Premierul danez: Scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2, cauzate de
Premierul danez: Scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2, cauzate de "acte deliberate"

Scurgeri inexplicabile de gaze naturale din gazoductele Nord Stream 1 şi 2, la Marea Baltică, sunt cauzate de "acte deliberate" şi nu de un "accident”, a declarat, marţi seară, premierul danez, scrie AFP.

 

Rezultatele referendumurilor din Ucraina. Pro-rușii revendică victoria. Medvedev:
Rezultatele referendumurilor din Ucraina. Pro-rușii revendică victoria. Medvedev: "Bine aţi venit acasă, în Rusia!"

Autorităţile de ocupaţie pro-ruse din regiunile ucrainene Zaporojie, Herson şi Lugansk au anunţat marţi seară victoria la referendumurile ilegitime de anexare a acestor teritorii la Rusia, transmite AFP.