Candidatul prorus Igor Dodon il ameninta pe Traian Basescu cu pierderea cetateniei moldovenesti. Ce i-a transmis in direct

Ultima actualizare: 07-11-2016 07:13
dodon si basescu

Candidatul prorus la alegerile prezidentiale din Republica Moldova, Igor Dodon, liderul Partidului Socialistilor, a declarat ca, in cazul in care va castiga alegerile, ii va retrage fostului presedinte roman Traian Basescu cetatenia moldoveneasca.

"Stiu ca atunci cand au fost depuse actele pentru acordarea cetateniei s-a incalcat procedura. Dle Basescu, profitati acum. Dupa data de 14 noiembrie veti pierde aceasta cetatenie pe care nu o meritati", a declarat Dodon in cadrul unei dezbateri televizate, la care a participat si contracandidata sa Maia Sandu, reprezentanta fortelor de dreapta proeuropene, relateaza independent.md.

Traian Basescu a primit cetatenia Republicii Moldova printr-un decret al presedintelui Nicolae Timofti, semnat la inceputul lunii iunie. Joi, fostul presedinte al Romaniei si sotia sa Maria au depus juramantul de cetateni ai Republicii Moldova, in cadrul unui eveniment desfasurat la misiunea diplomatica moldoveana din Bucuresti.

Dupa depunerea juramantului, familia Basescu va trebui sa depuna actele pentru pasapoartele moldovenesti ca sa isi poata exercita dreptul de vot in turul doi al scrutinului prezidential, programat la 13 noiembrie. Zilele trecute, Basescu a declarat ca la 13 noiembrie va vota pentru Maia Sandu.

Procedura de obtinere a cetateniei Republicii Moldova de catre familia Basescu s-a prelungit din cauza ca socialistii au atacat la Curtea Constitutionala decretul presedintelui Nicolae Timofti.

Candidatul socialist prorus la alegerile prezidentiale din Republica Moldova a obtinut, in primul tur de scrutin, 47,98% din sufragii, iar Maia Sandu - reprezentanta unica proeuropeana a Partidului Actiune si Solidaritate (PAS), Partidului Platforma Demnitate si Adevar (PPDA) si Partidului Liberal Democrat (PLDM) - 38,71% de voturi.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO