Când va fi eliberat pilotul indian din Pakistan. Anunțul premierului pakistanez


Ultimul update: Joi 28 Februarie 2019 16:09
Data publicarii: Joi 28 Februarie 2019 15:48
Categorie: Stiri externe
pilot india pakistan

Autoritățile pakistaneze vor elibera, vineri, un pilot idian ca un gest de pace, a declarat premierul pakistanez Imran Khan.

Decizia a fost anunțată după un discurs susținut în parlament, în care s-a menționat că Pakistanul se concentrează pe acțiuni pentru a detensiona situația dintre cele două state, scrie BBC.

Pilotul, identificat ca fiind Abhi Nandan, a apărut într-un videoclip publicat de armata pakistaneză într-o uniformă plină de sânge. El şi-a comunicat numele şi a precizat ce funcţie ocupă. Rugat de interogator să ofere mai multe detalii, el a răspuns: „Îmi pare rău, domnule, atât am voie să vă spun”.

India a criticat puternic videoclipul care „arată un angajat al forţelor aeriene indiene rănit şi încalcă toate normele dreptului internaţional umanitar”.

Ministerul de Afaceri Externe a comunicat că l-a convocat pe Înaltul Comisar al Pakistanului, Syed Haider Shah, şi că a depus o plângere privind încălcarea spaţiului aerian indian de către Pakistan.

Între timp, prim-ministrul pakistanez, Imran Khan, a cerut discuţii şi ajungerea la o soluţie paşnică, făcând referire la arsenalul nuclear al ambelor ţări.

Khan a declarat: „Cu armele pe care le aveţi şi armele pe care le avem, ne putem permite o neînţelegere? Nu ar trebui să ne gândim la ce ar putea aduce o escaladare?”.

Pakistan a doborât, miercuri, un avion militar indian care se afla în spațiul său aerian.

Armata Pakistanului a informat că avioane militare indiene au intrat în Pakistan drept răspuns, iar două dintre ele au fost doborâte, un pilot fiind capturat, informează News.ro.

Comunitatea internaţională se teme de o escaladare a tensiunilor între cei doi vecini şi rivali, ambii dotaţi cu arma nucleară şi care au purtat mai multe războaie în trecut, pe tema regiunii Caşmir, un adevărat butoi cu pulbere, pe care o revendică amândouă.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!a 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: BBC News.ro

Primele imagini cu pilotul indian, la un pas să fie linșat în Pakistan. Cine îl salvează. VIDEO
Momentul in care avionul indian s-a prabusit in flacari, doborat de pakistanezi
Momentul in care avionul indian s-a prabusit in flacari, doborat de pakistanezi
VIDEO PROTVPLUS.RO