Canada a facut primul pas pentru legalizarea consumului de marijuana. "Sistemul actual de interzicere nu functioneaza"

Ultima actualizare: 18-04-2017 07:02
planta de cannabis

Canada a facut un pas important pentru legalizarea consumului de marijuana. Premierul Justin Trudeau a dat publicitatii un proiect de lege care prevede legalizarea consumului de canabis in scop recreational.

Daca aceasta lege va fi adoptata, Canada va deveni a doua natiune din lume, dupa Uruguay, care face acest pas, noteaza Rolling Stone.

"Vom legaliza, reglementa si restrictiona accesul la marijuana. Sistemul actual de interzicere a marijuanei in Canada nu functioneaza. Nu reuseste sa previna consumul de marijuana in randul tinerilor si prea multi canadieni sfarsesc cu cazier pentru posesie de mici cantitati de drog", se arata si pe site-ul Partidului Liberal al lui Trudeau.

"Interdictia penala a esuat in protejarea copiilor nostri si a comunitatilor noastre", a spus si Bill Blair, fostul sef al politiei din Toronto, care a fost insarcinat de Trudeau cu supervizarea legislatiei.

Iar comentariul sai reflecta o opinie care este impartasita tot mai mult in alte tari si in state din SUA, care vor sa dezincrimineze consumul de marijuana si sa permita folosirea acestui drog in scopuri medicale.

Proiectul lui Trudeau are si cateva limitari, cum ar fi de exemplu varsta minima de 18 ani - acest prag putand fi marit de alte provincii. Conform proiectului, intr-o gospodarie se vor putea creste pana la 4 plante, iar crescatorii industruiali vor fi nevoiti sa obtina o autorizatie speciala pentru a vinde marijuana.

Inca nu exista informatii despre taxe si impozite sau despre cantitatea maxima admisa pentru distributie.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO