Brazilia, marcata de violente la finalul primei greve generale din ultimii 20 de ani. Zeci de autobuze si masini, incendiate

Ultima actualizare: 03-05-2017 06:48

Un pachet de reforme economice a starnit furia brazilienilor. Strazile din cele mai mari orase braziliene au devenit camp de razboi intre protestatari si fortele de ordine.

La Sao Paulo, metropola considerata "capitala sindicalistilor" din Brazilia, demonstrantii s-au apropiat periculos de mult de resedinta presedintelui Michel Temer. Au fost intampinati de zeci de politisti inarmati cu gloante de cauciuc si gaze lacrimogene.

In Rio de Janeiro protestatarii au incendiat mai multe autobuze si au pus pe foc gramezi de cauciucuri. Incidentele vin la sfarsitul unei zile de proteste in general pasnice, care au paralizat insa intreaga tara.

 LINDBERG FARIAS, SENATOR: "Cred ca aceasta greva generala a fost atat de puternica, incat nu doar ca va ingropa aceste reforme ale muncii, dar va insemna si inceputul sfarsitului pentru guvernul presedintelui Temer."

Capitala, dar si alte oras mari, au ramas fara transport public, dupa ce manifestantii au aprins focuri si au construit baricade pentru a bloca principalele artere rutiere.

Grevistii protesteaza impotriva reformei sistemului de pensii si a pietei muncii, propuse de guvernul conservator al presedintelui Michel Temer. Daca vor fi adoptate, noile legi ar urma sa creasca varsta de pensionare si sa elimine numeroase beneficii salariale.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO