Borsete cu însemne naziste, vândute într-un hypermarket. "Din pură neglijenţă"

Dată publicare: 02-04-2019 17:33
Dată actualizare: 02-04-2019 17:40


magazin Auchan din Polonia

Borsete cu însemne naziste, inclusiv svastica, au fost vândute la un magazin Auchan din Cracovia. 

Grupul francez Auchan a recunoscut marţi pentru AFP că a comercializat în Polonia borsete pe care erau imprimate svastici naziste, ce au fost puse în vânzare "din pură neglijenţă", a afirmat purtătoarea sa de cuvânt Dorota Patejko.

"Am avut într-adevăr în oferta noastră de produse din 2018 aceste borsete provenind de la un fabricant polonez, însă lanţul nostru nu cunoştea acel detaliu. A fost o omisiune din partea noastră, o situaţie pe care o regretăm", a precizat Dorota Patejko.

Ea a adăugat că lanţul Auchan realizează în prezent o trecere în revistă a magazinelor sale din toată ţara pentru a retrage produsele incriminate şi care ar putea să se afle încă pe stoc. "O singură borsetă cu simbolul nazist a fost găsită pentru moment şi retrasă din raioane", a precizat purtătoarea de cuvânt a companiei.

Cum au fost descoperite borsetele cu însemne naziste

Grupul Auchan a fost informat de o jurnalistă de la cotidianul Gazeta Krakowska, care a relatat luni despre cazul unei locuitoare din Cracovia. Aceasta din urmă a cumpărat o astfel de borsetă dintr-un magazin Auchan aflat în acest oraş polonez.

"Abia după un anumit interval de timp după ce cumpărasem borseta am descoperit pe spatele ei un vultur al armatei germane Wehrmacht şi o svastică nazistă. Am fost şocată! Timp de câteva săptămâni purtasem fără să ştiu borseta cu un simbol nazist! E inimaginabil ca un mare hypermarket să poată să pună în vânzare aşa ceva în Polonia", a declarat femeia pentru acelaşi cotidian.

Reproducerea svasticilor naziste este interzisă prin lege în Polonia. Contravenienţii sunt pasibili de cercetări penale care pot să conducă la amenzi sau la pedepse ce pot să ajungă până la doi ani de închisoare pentru propagandă în favoarea ideologiei naziste.

Jurnaliştii de la AFP nu au putut deocamdată să îi contacteze pe reprezentanţii producătorului acestor borsete. Grupul Auchan a refuzat să dezvăluie numele fabricantului polonez.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO