Biroul premierului albanez, atacat de protestatari cu cocktailuri Molotov. VIDEO

12-05-2019 13:06


Protestatarii din Albania au aruncat cocktailuri Molotov spre biroul premierului Edi Rama sâmbătă, după trei lunii de manifestaţii în care i-au cerut să îşi dea demisia în urma unor acuzaţii privind fraude şi corupţie.

Scandând „Vrem o Albania Europeană”, sloganul protestelor pro-democraţie la căderea comunismului, ei au cerut din nou alegeri anticipate, aşa cum fac din februarie până în prezent.

Mai multe persoane au fost rănite în cursul protestelor antiguvernamentale
 

Mai multe persoane au fost rănite în confruntările violente de sâmbătă de la Tirana dintre forţele de ordine şi protestatarii albanezi care manifestau împotriva guvernului cerând demisia premierului Edi Rama şi organizarea de alegeri.

Unii protestatari au aruncat cu petarde şi cocteiluri Molotov în poliţişti, care au răspuns cu tunuri cu apă şi gaze lacrimogene, conform informaţiilor difuzate de canalul de televiziune Vizion Plus şi de agenţia de ştiri ATA.

Ulterior, forţele de ordine au recurs la tunurile cu apă pentru a împrăştia manifestanţii care s-au deplasat din faţa clădirii guvernului spre sediul poliţiei, aruncând din nou cu cocteiluri Molotov.

Mai mulţi protestatari au fost reţinuţi şi cel puţin 12 poliţişti au fost răniţi. Nu au fost comunicate deocamdată informaţii despre numărul manifestanţilor răniţi.

Grupări din rândul opoziţiei albaneze îl acuză pe premierul Rama şi guvernul său socialist de acte de corupţie şi fraudă electorală şi de câteva luni protestează frecvent cerând demisia sa.

În luna februarie, peste 60 de parlamentari ai Partidului Democratic Conservator de opoziţie şi ai aliaţilor săi au demisionat din Parlament în semn de protest.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO