Bill Gates: Totul va reveni la normal când va fi disponibil un vaccin în întreaga lume

Dată publicare: 06-04-2020 10:15
Dată actualizare: 06-04-2020 10:20


Bill Gates - Agerpres

Fondatorul Microsoft şi filantropul Bill Gates consideră că viaţa va putea reveni pe deplin la normal doar după ce un vaccin împotriva noului coronavirus va fi disponibil la nivel global, transmite luni dpa.

Într-un interviu difuzat duminică de postul Fox News, Gates a subliniat că trebuie depuse eforturi imediate pentru dezvoltarea unui vaccin care să poată fi produs în 'miliarde de doze' cât mai curând posibil.

Ţările dezvoltate, precum Statele Unite, vor fi capabile să combată virusul mai devreme sau mai târziu, însă acesta trebuie învins la nivel global.

"Lucrurile nu se vor întoarce cu adevărat la normal până când nu vom avea un vaccin care să ajungă, practic, la întreaga lume", a afirmat Gates la Fox News, potrivit Agerpres.

Joi, Bill Gates a lansat un apel către guvernul american să înceapă construirea unor fabrici pentru cele mai promiţătoare vaccinuri candidat.

Citește și: Bill Gates a prezis pandemia de coronavirus încă din 2015. Video viral

Aceasta ar putea duce la pierderi de milioane de dolari, dat fiind că de unele vaccinuri nu va fi probabil nevoie niciodată, a admis el pe blogul personal, GatesNotes.

În viziunea lui Gates, nicio companie privată nu îşi poate asuma acest risc, dar va fi singura cale prin care să se asigure producţia în masă a unui vaccin.

'Dat fiind că multe dintre principalele vaccinuri candidat au nevoie de un echipament unic, va trebui să construim facilităţi pentru fiecare dintre ele, conştienţi fiind că unele nu vor fi folosite', a notat el.

'Companiile private nu îşi pot asuma acest risc, însă guvernul federal o poate face', a insistat el.

Fundaţia Gates, care finanţează cu precădere programe în domeniul sănătăţii, a acordat deja 105 milioane de dolari luptei împotriva pandemiei de COVID-19.

Într-o conferinţă TED din 2015 extrem de vizualizată, Bill Gates a afirmat că o pandemie constituie cea mai mare ameninţare la adresa omenirii.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO