Bilanțul epidemiei de coronavirus din Italia a ajuns la 631 de morți

Ultima actualizare: 11-03-2020 11:01

Cel puțin 631 de persoane au murit în Italia în urma infectării cu coronavirus, au anunțat marți autoritățile italiene.

Astfel, numărul deceselor a crescut cu 168 în numai 24 de ore, conform Reuters.

Numărul total de cazuri de infectare cu coronavirus în Italia a ajuns la 10.149, o creștere semnificativă față de luni, când au fost raportate 9.172.

Autoritățile italiene au menționat că 1.004 persoane s-au vindecat în ultimele 24 de ore (comparativ cu 724, luni) și alte 877 sunt internate la terapie intensivă (comparativ cu 733, luni).

Italia are cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din afara Chinei, ţara în care a debutat epidemia.

Prima persoană testată pozitiv cu coronavirus, în nordul Italiei, nu a călătorit în China, cazul fiind confirmat la 21 februarie.

Până la acel moment, bărbatul în vârstă de 38 de ani şi-a infectat soţia, dar şi mai mulţi medici, asistente şi pacienţi de la spitalul la care se prezentase cu simptome asemănătoare gripei, cu trei zile înainte. Specialiştii cred că virusul ar fi putut fi prezent şi s-ar fi răspândit în nordul Italiei cel puţin din a doua jumătate a lunii ianuarie.

Doctor Giovanni Rezza, directorul departamentului de boli infecţioase de la National Institutes of Health, consideră că rata mare de deces din Italia este cauzată de faptul că această ţară are cea mai vârstnică populaţie, după Japonia. Majoritatea deceselor au fost înregistrate în rândul celor în vârstă cu afecţiuni preexistente.

Slovenia a închis granița cu Italia

 

Autorităţile slovene au anunţat, marți, că frontiera cu Italia va fi "închisă".

Premierul demisionar Marjan Sarec, care a anunţat această măsură pe contul de Twitter, trebuie să precizeze mijloacele punerii în practică a măsurii în orele următoare.

Slovenia, care are două milioane de locuitori, a declarat 31 de cazuri de coronavirus, dintre care jumătate importate din Italia. Cele două ţări împart 232 de kilometri de frontieră.

De asemenea, Guvernul austriac a decis să pună în practică "o interdicţie de intrare în Austria pentru persoanele care vin din Italia, cu excepţia celor care prezintă un certificat medical", a declarat cancelarul Sebastian Kurz într-o conferinţă de presă.

Repatrierea cetăţenilor austrieci care au fost în Italia va fi organizată şi le va fi impusă o perioadă de carantină, a adăugat el.

"Prioritatea este de a împiedica răspândirea virusului" care a făcut din Italia cea mai afectată ţară de epidemie din Europa, a indicat cancelarul austriac, potrivit News.ro.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO