Biden îşi începe mandatul cu o popularitate niciodată atinsă de Trump. Ce arată sondajele

Ultima actualizare: 28-01-2021 10:59
joe biden
Shutterstock

La o săptămână de la învestire, preşedintele american Joe Biden beneficiază de o cotă de popularitate niciodată atinsă de predecesorul său Donald Trump în patru ani de mandat, potrivit unui sondaj publicat miercuri, scrie AFP.

Ancheta Universităţii Monmouth indică faptul că democratul are 54% opinii favorabile faţă de 30% nemulţumiţi şi 16% indecişi, o rată "mai importantă decât în orice moment al mandatului lui Donald Trump", potrivit acestui sondaj realizat între 21 şi 24 ianuarie pe 809 persoane chestionate.

Alte sondaje indică faptul că Joe Biden beneficiază de o popularitate bună din primele zile ale mandatului său: 56% pentru Morning Consult, 63% pentru Hill-HarrisX, scrie News.ro.

O anchetă a institutului Gallup cu puţin timp înainte de învestire a constatat că republicanul părăsea Casa Albă cu doar 34% opinii favorabile, un minim istoric, după ce şi-a început mandatul cu 45% persoane mulţumite şi a atins 49% la începutul anului 2020.

Biden beneficiază de aprobarea a 90% dintre democraţi, faţă de 15% a republicanilor şi 47% independenţi.

Potrivit site-ului fivethirtyeight.com, Donald Trump a fost primul preşedinte care nu a cunoscut o "lună de miere" cu americanii la începutul mandatului său, cu o popularitate de 41,4% în primele şase luni la putere, la mare distanţă de Barack Obama (60%) sau George W. Bush (53,9%), în prima jumătate a anului în funcţiile lor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO