Biden a promulgat programul de stimulare a economiei SUA, în valoare de 1.900 de miliarde de dolari

Dată publicare: 11-03-2021 22:56
Dată actualizare: 11-03-2021 23:06


Joe Biden s-a instalat la Casa Albă. Primele 15 ordine executive semnate de noul președinte american

Joe Biden a promulgat, joi, programul de stimulare economică în valoare de 1.900 de miliarde de dolari, comemorând împlinirea unui an de la intrarea SUA în carantină din cauza pandemiei de Covid-19 cu măsuri de susţinere a americanilor şi a economiei.

Camera Reprezentanţilor, în care democraţii sunt majoritari, şi-a dat miercuri aprobarea finală pentru acest program, oferind preşedintelui democrat o victorie majoră în primele luni ale mandatului său, potrivit News.ro.

”Această lege istorică are rolul refacerii coloanei vertebrale a acestei ţări”, a afirmat Joe Biden înainte să semneze proiectul.

Ulterior semnării, Biden a susţinut un discurs pentru a marca împlinirea unui an de la intrarea în carantină, a cere vigilenţă în timpul pandemiei şi a oferi speranţă în condiţiile creşterii numărului de persoane vaccinate.

Iniţial, ceremonia de semnare a proiectului de către Biden era programată să aibă loc vineri, dar şeful de personal al Casei Albe, Ron Klain, a spus că aceasta a fost devansată deoarece programul a ajuns la Casa Albă miercuri noaptea.

”Dorim să ne mişcăm cât mai repede. O celebrare cu liderii Congresului va avea loc vineri”, a anunţat, pe Twitter, Klain.

Programul alocă 400 de miliarde de dolari pentru plăţi directe în valoare de 1.400 de dolari destinate majorităţii americanilor, 350 de miliarde de dolari destinate ajutoarelor pentru state şi autorităţile locale, o extindere a creditelor fiscale pentru copii şi majorarea finanţării pentru distribuirea vaccinurilor împotriva Covid-19.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO