Beijingul, tot mai aproape de carantină. Scenariul seamănă cu cel din Wuhan

×
Codul embed a fost copiat

Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a trecut de opt milioane pe întreg Globul, iar în Statele Unite s-au înregistrat cele mai multe decese - aproape 120.000.

Grav este că situația se complică din nou în China, de unde a pornit totul. Noul focar din Beijing, localizat într-o imensă piață alimentară, a fost descris de autoritățile chineze drept "extrem de sever".

În aceste condiții, au fost închise aproximativ 30 de cartiere și zone rezidențiale, cu o populație de câteva milioane de oameni. Iar responsabilii au anunţat că vor închide din nou toate şcolile.

Beijingul va lua "cele mai hotărâte, decisive şi stricte măsuri" pentru a stinge acest nou focar - a transmis purtătorul de cuvânt la consiliului care administrează capitala chineză.

Locuitorilor din 30 de zone rezidenţiale din jurul imense pieţe Xinfadi - una dintre cele mai mari din Asia - de unde au apărut noile cazuri de infectare, li s-a spus că NU au voie să plece din oraş.

Citește și
Vaccin coronavirus
O companie susținută de Bill Gates lansează un studiu clinic pe oameni pentru un vaccin anti-COVID

Zeci de mii de oameni care au trecut prin piaţa respectivă, unde se vinde peste şi carne, dar şi prin alte pieţe mai mici - sunt obligaţi să rămână acasă în carantină.

De asemenea, spun autorităţile, sunt efectuate zeci de mii de teste, iar o armată de oamani a fost mobilizată pentru anchete epidemiologice, care să identifice persoanele de contact ale celor infectaţi.

Epidemiologul şef al Chinei a evitat să dea un răspuns clar referitor la provenienţa virusului, mai ales că acesta a reapărut şi la Wuhan, focarul iniţial al pandemiei.

Reporter: Anterior, în Wuhan, virusul a fost detectat într-o piaţă. Acum, noile infectări din Beijing sunt legate, de asemenea, de o piaţă alimentară. Ce indică acest lucru?
Epidemiolog: Este o întrebare foarte interesantă şi foarte importantă. Nu înţelegem încă (legătura). Cele două evenimente anterioare arată că totul a început de la o piaţă în care se vindeau carne şi fructe de mare. În acel mediu, în general rece şi umed, care permite virusului să supravieţuiască mult timp.

În orice caz, numai la Beijing, numărul de noi infecţii a trecut de 100, potrivit datelor trimise Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Asta după ce, timp de două luni, a fost semnalat un singur pacient infectat, şi acela venit din afara Chinei.

Acum, autorităţile chineze vor să oprească un nou val al pandemiei, pentru a evita plasarea în carantină a imensei capitale chineze, în întregul său, cu o populaţie de 20 de milioane de locuitori.

Americanii au retras clorochina ca tratament pentru COVID

 

Între timp, autorităţile sanitare americane au retras clorochina ca tratament pentru COVID. Medicamentul împotriva malariei - dar care fost administrat, în ultimele luni, şi bolnavilor infectaţi cu Sars-Cov2 - nu ar fi adus nici o îmbunătăţire a stării de sănătate a pacienţilor şi nici nu ar fi redus perioada de infectare sau riscul de deces din cauza COVID.

Steven Nissen, cercetător și consultant FDA: "Agenţia pentru Medicamente (FDA) a retras așa-numită autorizaţie în caz de urgenţă. A fost politica lor de a le spune medicilor că pot folosi chlorochina pentru a trata pacienţii de coronavirus în anumite circumstanţe de urgenţă. Cred că FDA a luat o decizie proastă. În primul rând pentru că a acordat autorizaţia de folosire în caz de urgenţă."

Clorochina a fost lăudată şi promovată de preşedintele Trump, ca tratament împotriva COVID. Ba chiar Trump a mărturisit că ia medicamentul zilnic. Aşa, pentru orice eventualitate.

Donald Trump: "Unii o să zică acum: "Uite, președintele s-a înșelat!" Tot ce știu e că am auzit de multe situații în care a dat rezultate. Mulți oameni au spus că le-a salvat viața. Nu știu dacă are efect, dar mie nu mi-a făcut rău.Mă simt bine."

Până acum, în Statele Unite s-au intregistrat peste 2,2 milioane de cazuri de infectare şi aproape 120.000 de decese. Numărul noilor cazuri este în creştere în 18 state federale americane.

Citește și...
De ce nu s-au deschis restaurantele și teatrele. Arafat:
De ce nu s-au deschis restaurantele și teatrele. Arafat: "Este imposibil acest lucru"

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, marţi, că Guvernul nu poate relaxa "totul deodată", pentru că aceasta ar însemna "un număr mult mai mare de oameni expuşi unui risc".

O companie susținută de Bill Gates lansează un studiu clinic pe oameni pentru un vaccin anti-COVID
O companie susținută de Bill Gates lansează un studiu clinic pe oameni pentru un vaccin anti-COVID

Compania de biotehnologie CureVac va deveni a doua companie din Germania care va lansa un studiu clinic pe oameni pentru un vaccin experimentat destinat noului coronavirus, au declarat marţi două persoane apropiate situaţiei, transmite Reuters.

NATO se pregătește pentru al doilea val de coronavirus. Decizia anunțată de secretarul general
NATO se pregătește pentru al doilea val de coronavirus. Decizia anunțată de secretarul general

NATO se pregăteşte pentru un posibil al doilea val al pandemiei de coronavirus şi va crea stocuri de echipamente şi material medical.

Un nou focar de coronavirus în Germania. Sute de locuințe în carantină
Un nou focar de coronavirus în Germania. Sute de locuințe în carantină

China se teme de un al doilea val de coronavirus, dar situația este îngrijorătoare și în Europa. Sute de locuințe din Capitala Germaniei au fost puse sub carantină, scrie Euronews.

Recomandări
Ce salariu vor încasa primarii și viceprimarii după noua majorare salarială. Edilul unui municipiu va avea 20.700 lei brut
Ce salariu vor încasa primarii și viceprimarii după noua majorare salarială. Edilul unui municipiu va avea 20.700 lei brut

Sub pretextul că repară o mare nedreptate, parlamentarii puterii au majorat marți salariile primarilor şi viceprimarilor.

Premierul danez: Scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2, cauzate de
Premierul danez: Scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2, cauzate de "acte deliberate"

Scurgeri inexplicabile de gaze naturale din gazoductele Nord Stream 1 şi 2, la Marea Baltică, sunt cauzate de "acte deliberate" şi nu de un "accident”, a declarat, marţi seară, premierul danez, scrie AFP.

 

Rezultatele referendumurilor din Ucraina. Pro-rușii revendică victoria. Medvedev:
Rezultatele referendumurilor din Ucraina. Pro-rușii revendică victoria. Medvedev: "Bine aţi venit acasă, în Rusia!"

Autorităţile de ocupaţie pro-ruse din regiunile ucrainene Zaporojie, Herson şi Lugansk au anunţat marţi seară victoria la referendumurile ilegitime de anexare a acestor teritorii la Rusia, transmite AFP.