BBC, acuzat ca i-a intors spatele lui Dumnezeu. Cum vrea sa stearga 2.000 de ani de istorie

Ultima actualizare: 28-10-2012 11:28
Iisus

Cand vrei sa fii foarte corect si impartial, risti sa ajungi ridicol. Jurnalistii de la BBC sunt acuzati ca au luat o decizie absurda, din dorinta lor de a respecta credintele religioase ale tuturor ascultatorilor.

Conducerea trustului de presa vrea sa inlocuiasca temenii consacrati “inante de Christos” si “dupa Christos” cu termenii “inaintea erei noastre”, respectiv “era noastra”, cand se refera la perioade istorice. Jurnalistii afirma ca in felul acesta nu ii vor mai ofensa pe cei care nu sunt crestini.

Persoanele credincioase s-au declarat insa foarte deranjate de aceasta decizie, afirmand ca oricum perioadele istorice se raporteaza la nasterea lui Iisus, indiferent care ar fi termenii folositi.

Chiar si unii dintre cei mai cunoscuti jurnalisti BBC sunt intrigati de decizia luata. Ei afirma ca vor folosi in continuare termenii consacrati, pentru ca altfel risca sa nu fie intelesi corect.

La randul lor, liderii religiosi din Marea Britanie au reactii diferite. Un membru al Institutului Musulman spune ca nu se simte ofensat de folosirea termenilor care fac referire la Iisus, in timp ce un rabin sustine decizia BBC.

In cele din urma, ca sa puna capat acestui scandal ideologic, conducerea BBC a anuntat ca ambele variante de datare pot fi folosite, iar alegerea va partine fiecarui realizator in parte.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO