"Batalia" navelor pe Tamisa, pe tema Brexit-ului. Nigel Farage si Bob Geldorf si-au aruncat unui altuia acuzatii si insulte

Ultima actualizare: 19-06-2016 07:48

Campania pentru referendumul care va decide, peste o saptamana, daca Marea Britanie ramane sau nu in Uniunea Europena a trecut miercuri printr-o "batalie" navala.
 

Aflati in ambarcatiuni "rivale", pe Tamisa, liderul extremist Nigel Farage si rockerul Bob Geldorf si-au aruncat unul altuia acuzatii si insulte.

Nigel Farage, liderul extremist al Partidului Independentei Marii Britanii, a condus o flotila de vase ale pescarilor, care a urcat pe Tamisa pana in fata cladirii Parlamentului. Acolo, le-a cerut parlamentarilor sa recastige, pentru Marea Britanie, controlul asupra apelor sale.

Dar vasele care au sustinut asa-numitul BREXIT au fost "interceptate" de o alta flotila, rivala, a celor care vor ca Marea Britanie sa ramana in Uniunea Europeana. Sir Bob Geldorf a fost "capitanul" lor.

Starul rock i-a strigat - prin portavoce - lui Nigel Farage ca "nu este cu adevarat prietenul pescarilor, asa cum pretinde, si doar se foloseste de ei". In replica, Farage i-a spus ca "vrea sa insele oamenii necajiti si isi bate joc de ei".

Nigel Farage: "Barci de pescuit vin aici din toata tara sa protesteze impotriva a ceea ce li s-a intamplat lor, familiilor si comunitatilor acestora. Aceasta industrie a fost devastata in urma aderarii la Uniurea Europeana."

Amabrcatiunile rivale s-au sicanat, pe apele Tamisei, fara sa fie inregistrate insa incidente importante. Mai ales ca vasele politiei au avut grija sa le tina cat mai departe unele de altele.

Intre timp, premierul David Cameron a avertizat ca vor urma taieri de fonduri pentru serviciile publice si cresteri de taxe, daca britanicii aleg sa iasa din Uniunea Europeana.

David Cameron: "Daca votam iesirea din UE, expertii ne avertizeaza ca va scadea economia, va creste somajul, salariile vor fi mai mici, iar taxele mai mari. Va spun - exista ceva mai grav decat sa nu vezi o criza in domeniul finantelor publice, iar acel "ceva" este ignoranta. Daca ignoram o astfel de criza, economia va fi in picaj, iar increderea in tara noastra va scadea."

In 23 iunie, britanicii vor spune, in cadrul unui referendum, daca vor sau nu sa ramana parte a Uniunii Europene.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO