Basescu l-a numit pe presedintele moldovean Igor Dodon "pudelul lui Vladimir Putin". "Vrea sa dea tara pe mana rusilor"


Ultimul update: Joi 29 Iunie 2017 07:11
Data publicarii: Luni 26 Iunie 2017 08:37
Categorie: Stiri externe
Traian Basescu

Traian Basescu a participat duminica la congresul Partidului Unitatii Nationale din R. Moldova, fiind ales presedinte de onoare al partidului condus de Anatol Salaru.

Intr-un discurs Basescu a declarat ca este hotarat ca recastige in instanta cetatenia moldoveneasca si l-a numit pe presedintele Igor Dodon "pudelul lui Putin". "Putin desi are un labrador superb, mai e nevoie de un pudel, pe Dodon sa-l poarte pe la manifestatii."

"I-am cunoscut pe toti politicienii moldoveni, in afara de Plahotniuc. Nu am avut ocazia sa-l cunosc pe acest titan al bussinesului in politica moldoveneasca. De fapt Moldova are doi titani. Primul este Dodon care vrea sa dea tara pe mana celor din Federatia Rusa, iar al doilea titan este Plahotniuc care vrea sa tina tara pentru el, dar sa o trateze ca pe o afacere personala. Daca tara nu iese dintre cei doi poli, sansele de evolutie sunt mici.

Stiu ca aveti nevoie de altceva, aveti nevoie de oameni sinceri, de cei care sa zica ca nu vreau o Moldova pentru mine si vreau sa fiu in conducerea tarii pentru a face bine cetatenilor R.Moldova. Sunt dispus sa-mi recastig cetatenia R.Moldova, eu am vrut si vreau sa fiu unul dintre voi, Dodon nu vrea, dar sper ca judecatorii vor fi drepti." a mai spus Basescu.

Presedinte de onoare al Partidului Unitatii Nationale din Republica Moldova

Liderul PMP a fost ales presedinte de onoare al Partidului Unitatii Nationale din Republica Moldova, care militeaza pentru unirea cu Romania, PUN si PMP semnand si un pact de colaborare in acest sens.

"S-a semnat un protocol de colaborare intre PMP si PUN, iar eu am fost ales Presedinte de onoare al Partidului Unitatii Nationale. Obiectivul PUN este sa canalizeze toate fortele unioniste din Republica Moldova si din afara frontierelor pentru atingerea obiectivului de reunificare a tarii, punand astfel capat efectelor pactului Ribbentrop-Molotov", a anuntat Traian Basescu, pe Facebook.

Semnarea a avut loc dupa ce o delegatie a PMP a mers in Republica Moldova, pentru a participat la Congresul extraordinar al Partidului Unitatii Nationale (PUN), partid care, ca si PMP, "are ca obiectiv politic Unirea Republicii Moldova cu Romania".

PUN este un partid nou infiintat. Functia de presedinte nu este ocupata, formatiunea anuntand ca o tine deschisa pana in momentul in care Traian Basescu isi va clarifica situatia privind cetatenia.

"In cadrul congresului domnul Traian Basescu a fost ales cu unanimitate de voturi in functia de presedinte de onoarea al Partidului Unitatii Nationale. De asemenea, congresul a decis ca pana la clarificarea juridica a cetateniei moldovenesti a domnului Basescu, functia de presedinte al Partidului Unitatii Nationale sa ramana vacanta", a anuntat PUN, dupa Congres.

Fostul presedinte roman a contestat in instanta decretul de retragere a cetateniei moldovenesti de catre presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon.
 

Sursa: Protv.md

VIDEO PROTVPLUS.RO