Bărbatul care a filmat uciderea unui tânăr în timp ce făcea jogging este acum acuzat de crimă

Ultima actualizare: 23-05-2020 16:01
Bărbatul care a filmat uciderea unui tânăr în timp ce făcea jogging este acum acuzat de crimă
Pro TV

Autorul unei înregistrări video care surprinde uciderea lui Ahmaud Arbery, un tânăr de culoare care făcea jogging, a fost arestat de poliția americană, fiind inculpat pentru crimă.

Este vorba despre a treia arestare în acest caz, care a șocat Statele Unite și nu numai, după cele ale lui Gregory McMichael, un bărbat de 64 de ani, şi fiul acestuia, Travis, de 34 de ani.

Ahmaud Arbery, în vârstă de 25 de ani, a fost ucis la 23 februarie pe un drum din Brunswick.

În săptămânile următoare, poliţia locală nu a procedat la nicio arestare.

Însă, la începutul lunii mai, a apărut o înregistrare video în care Ahmaud Arbery este văzut alergând pe un drum. În timp ce ocoleşte o camionetă albă, în remorca căreia stă un bărbat, el este oprit de alt bărbat, care-l agresează. Se aud trei focuri de armă, iar tânărul cade la pământ, scrie News.ro.

Imaginile au provocat o undă de şoc, mai multe personalităţi, între care starul baschetului LeBron James şi actriţa Zoe Kravitz, reacționând.

În urma difuzării acestor imagini, poliţiei locale i s-a luat dosarul, care a fost încredinţat unor anchetatori de la nivelul statului.

Două zile mai târziu, Gregory McMichael şi fiul său au fost arestați și inculpați pentru crimă.

Potrivit familiei sale, tânărul făcea pur şi simplu jogging şi a fost victima unei crime rasiste, muşamalizată apoi de către un sistem de poliţie şi judiciar complezent.

Joi, a fost operată a treia arestare. William Bryan (50 de ani) a fost plasat în detenţie şi inculpat de crimă în cadrul anchetei.

Poliţia nu a furnizat iniţial niciun alt detaliu cu privire la această a treia arestare în acest dosar, care a reaprins tensiuni rasiale în acest stat cu un îndelungat trecut segregaţionst.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO