Barbat in varsta de 50 de ani, executat prin injectie letala in SUA. Care au fost ultimele sale cuvinte

Ultima actualizare: 10-12-2016 07:23
William Sallie

William Sallie in varsta de 50 de ani a fost condamnat la moarte dupa ce l-a ucis pe tatal sau vitreg in 1990. Acesta este a noua persoana careia i s-a aplicat pedeapsa cu moartea in acest an, conform legilor din statul Georgia.

Barbatul a fost omorat marti la ora 22:05, la inchisoarea de stat din Jackson, dupa ce cererea avocatilor lui a fost respinsa de catre Curtea Suprema din Statele Unite, potrivit The Sun.

Sally a fost condamnat la moarte dupa ce si-a impuscat fatal tatal vitreg in anul 1990, a ranit-o pe mama lui, urmand o lupta cu fosta lui sotie pentru custodia copilului lor.

Conform Departamentului de Corectie din Georgia, ultima dorinta a lui Sallie a fost o masa finala care sa consiste din o pizza medie cu carnati si ardei iute, aripioare de pui cu sos de bivol la care sa se adauge o sticla mare de suc.

Cand a fost intrebat daca vrea sa faca o declaratie finala in ultimele clipe din viata, Sallie s-a uitat la martori, afirmand: "Vreau doar sa spun ca imi pare foarte rau ca am comis acele crime. Imi pare rau pentru tot. Cer iertare."

Inregistrarile din executiile trecute arata ca medicamentul letal incepe sa curga in organism la cateva minute dupa plecarea gardianului din camera de executie.

La aproximativ un minut dupa ce a plecat gardianul, Sallie si-a ridicat privirea pentru a se uita la martori iar mai apoi s-a uitat din nou in jos, cascand si respirand profund de mai multe ori.

In afara de aceste executii din Georgia din anul acesta, Texas, care se afla de obicei in fruntea clasamentului, a executat 7 persoane, iar Alabama, Florida si Missouri au dus pana la capat cate o executie, in total fiind 19 executii doar anul acesta.

In octombrie, un prizonier condamnat la moarte pentru uciderea vecinilor lui a fost executat in Texas- durata mortii lui a fost de 38 de minute.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO