Banca falimentara a Bisericii Ortodoxe Ruse a dat sume importante de bani "pe cuvant de onoare". La cat se ridica prejudiciul

03-05-2017 22:34


Banca falimentara a Bisericii Ortodoxe Ruse a dat sume importante de bani

Una dintre cele mai importante institutii creditare din Rusia, Banca Presvet, este implicata intr-un nou scandal.

Banca falimentara este detinuta, in principal, de Biserica Ortodoxa din Rusia. In urma unei investigatii, a fost desemnat un administrator special responsabil de verificarea situatiei deficitare ale institutiei bancare, masura impusa in octombrie 2016 de Banca Centrala a Rusiei.

Administratorul special a raportat un deficit de 780 de milioane de ruble, 50 de milioane de euro si 25 de milioane de dolari.

Pana in acest moment, nu se cunoaste exact identitatea persoanelor care au primit respectivele sume, insa s-au gasit documente care justifica lipsa banilor, dar fara a fi semnate. Potrivit angajatilor de la caserie, banii ar fi fost dati "pe cuvant de onoare", noteaza jurnalistii de la Timpul.md.

Banca falimentara Presvet s-a confruntat cu un alt scandal, in anul 2016, atunci cand seful bancii, Alexander Svet, a fost dat disparut.

Banca are ca principal actionar Biserica Ortodoxa Rusa. Presvet a facut subiectul unui raport care specifica ca oferea imprumuturi unor firme care grantau restituirea sumelor cu acte fictive. Dupa publicarea acestui raport, seful bancii, de la acel moment, Alexander Svet nu a mai fost de gasit.
 

Sursa: Timpul.md, Tobaccobody.fi

VIDEO PROTVPLUS.RO