Baia de multime a Papei Francisc: a sarutat un barbat cu handicap si doi copii


Ultimul update: Vineri 22 Martie 2013 07:14
Data publicarii: Marti 19 Martie 2013 12:02
Categorie: Stiri externe
papa francisc

Inainte de slujba de intronizare de marti, de la Vatican, in care a primit insemnele papale, Papa Francisc a facut o baie de multime in Piata Sfantul Petru.


Sute de mii de persoane l-au aclamat pe Papa Francisc, marti, la sosirea sa in Piata Sfantul Petru pentru slujba de inaugurare a pontificatului sau.

Imaginile cu Papa Francisc sarutand pe crestet un barbat cu handicap si doi copii fac deja inconjurul presei si al internetului.

Imbracat in sutana sa alba si cu o pelerina de aceeasi culoare, primul papa de pe continentul american a aparut la bordul papamobilului pentru un tur lung al Pietei Sfantul Petru, in sunetul triumfal al trompetelor.

Masurile de securitate extreme au blindat Roma si Vaticanul, asa ca Papa nu s-a temut sa faca turul pietei pentru a saluta credinciosii intr-un papamobil decapotabil. Sosirea sa a fost privita cu uimire, presa internationala amintindu-si de atentatul impotriva Papei Ioan Paul al II-lea in 1981, cand turcul Mehmet Ali Agca, ascuns in multime, a deschis focul asupra acestuia, ranindu-l grav.


 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO