Avertisment dur al OMS: Al doilea val de coronavirus ar putea provoca milioane de decese

Ultima actualizare: 26-06-2020 22:18
coronavirus
Getty

Milioane de oameni din întreaga lume ar putea muri dacă există un al doilea val de infecții cu coronavirus, a avertizat vineri Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Ranieri Guerra, director general asistent pentru inițiative strategice la OMS, a declarat că pandemia s-a răspândit până acum așa cum au anticipat oficialii din domeniul sănătății, potrivit DailyMail.

El a comparat COVID-19 cu focarul de gripă spaniolă din urmă cu mai bine de 100 de ani, despre care a spus că „a revenit atunci cu înverșunare” în septembrie și octombrie - când temperaturile s-au răcit.

Guerra a declarat pentru postul Rai TV din Italia: „Comparația este cu gripa spaniolă, care s-a comportat precum COVID-19: a scăzut în vară și a revenit în mod aprig în septembrie și octombrie, provocând 50 de milioane de decese în timpul celui de-al doilea val”.

Gripa spaniolă este un tip de gripă care a apărut în timpul Primului Război Mondial, fiind, se pare, similară cu gripa aviară din zilele noastre.

S-a răspândit în multe țări odată cu întoarcerea soldaților de pe front, afectând în principal tinerii și având o rată de mortalitate ridicată. Virusul a făcut între 50 de milioane și 100 milioane de victime între 1918 și 1919.

Când va fi lansat un vaccin împotriva COVID-19

 

Nu este sigur că oamenii de ştiinţă vor putea să creeze un vaccin eficient împotriva COVID-19, însă ar putea fi nevoie să treacă un an până când va putea fi obţinut un astfel de tratament, a declarat joi directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Adresându-se prin video-conferinţă deputaţilor din Comisia pentru Sănătate a Parlamentului European, Tedros Adhanom Ghebreyesus a spus că dacă un astfel de vaccin va deveni realitate, atunci el va trebui să devină un bun public, disponibil pentru toţi oamenii din lume.

"E foarte greu să spunem cu siguranţă că vom avea un vaccin. Nu am avut niciodată un vaccin împotriva vreunui coronavirus. Aşadar, acesta ar fi, atunci când va fi descoperit şi sperăm că va fi descoperit, primul vaccin de acest tip", a declarat directorul OMS.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO