Autorul atacului terorist avea interdicție să meargă la Londra. Cum i-a păcălit pe polițiști


Ultimul update: Duminica 01 Decembrie 2019 18:51
Data publicarii: Duminica 01 Decembrie 2019 16:56
Categorie: Stiri externe
Cine era atacatorul terorist Usman Khan din Londra. Anunțul surprinzător al poliției

Au apărut noi detalii revoltătoare în cazul atentatului de la Podul Londrei. Autorul atacului terorist nu avea voie să pătrundă în capitala Angliei, însă a reușit să obțină o derogare de o zi de la această interdicție.

Usman Khan fusese închis în 2012 pentru sub acuzația de terorism și a fost eliberat în decembrie, anul trecut. În teremnii eliberării sale erau specificate 20 de condiții stricte pe care acesta nu trebuia să le încalce, printre care și interdicția de a merge în capitala Londra.

Autorul atentatului a reușit însă să obțină o derogare de o zi, după ce le-a spus autorităților căvrea să meargă la o conferință de reabilitare a foștilor deținuți, ținută vineri la Fishmongers Hall, aflată în imediata apropiere a Podului Londrei, potrivit The Sun.

Un participant la conferință a declarat pentru presa din Marea Britanie că, l-a un moment dat, bărbatul "a făcut brusc o criză de nervi".

Usman Khan l-a înjunghiat mortal pe coordonatorul cursului, iar apoi a atacat o femeie, înainte să fie imobilizat de mai multe persoane, pe Podul Lodnrei.

Incidentul a ridicat mai multe semne întrebare cu privire la eliberarea înainte de termen a lui Khan, în condițiile în care acesta fusese condamnat pentru terorism.

Bărbatul se afla în spatele gratiilor din 2012, după ce poliția a descoperit că acesta plănuia să arunce în aer Bursa de Valori de la Londra, casa primarului de la acea vreme, Boris Johnson, precum și Ambasada SUA.

Sursa: The Sun

VIDEO PROTVPLUS.RO