Atacatorul din Strasbourg a fost împuşcat mortal de poliţie după 2 zile de căutări

13-12-2018 22:22


patrula in Strasbourg

Poliţia l-a găsit pe Chérif Chekatt în Strasbourg, în cartierul Neudorf. Atacatorul a fost ucis de o patrulă joi seara, după 48 de ore de căutări.

Chérif Chekatt, autorul atacului de marţi seară de la târgul de Crăciun din Strasbourg a fost împuşcat mortal după 2 zile de căutări, în urma unei operaţiuni a poliţiei în cartierul Neudorf. El se ascundea pe strada Lazaret din acea zonă a oraşului.

UPDATE 23:20 Ministrul de Interne Cristophe Castener a declarat că atacatorul a fost descoperit de o patrulă de poliţie formată din 3 agenţi, care l-a văzut mergând pe stradă. Când l-ar fi strigat, Chekatt s-a întors spre ei şi a tras. "Sunt mândru", a spus Castaner despre poliţişti.

UPDATE 23:15 Potrivit BFMTV, Chekatt a fost recunoscut pe o stradă de o femeie pe care a abordat-o. Ea a sunat imediat la numărul de urgenţă, iar când a văzut că agenţii se apropie, atacatorul a tras spre ei. Poliţiştii au ripostat şi l-au ucis.

UPDATE 22:15 Chekatt a fost ucis de o patrulă de poliţie în jurul orei 21 (22 - ora României). El ar fi deschis focul asupra oamenilor legii, care au ripostat, împuşcându-l mortal.

IMAGINI DIN STRASBOURG:

 

Informaţia a fost publicată prima dată de Le Figaro, care citează surse din poliţie. Ulterior, alte surse din poliţie au confirmat uciderea lui Chekatt pentru BBC.

Atentatul comis marţi la Târgul de Crăciun de la Strasbourg a făcut 3 morţi şi 13 răniţi, dintre care 5 grav, conform unui bilanţ revizuit în creştere după decesul unui rănit.

Peste 700 de membri ai forţelor de ordine au participa la căutări după atentat şi mai multe operaţiuni de poliţie au avut deja loc în Neudorf, cartier din sudul Strasbourg în care Cherif Chekatt a crescut

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Le Figaro

VIDEO PROTVPLUS.RO