Autoritatile lumii, in alerta. O miscare vrea sa “modernizeze planeta” si cheama la proteste

Dată publicare: 02-10-2011 23:10
Dată actualizare: 01-11-2012 18:16


proteste

Autoritatile din lumea intreaga sunt in alerta maxima si se pregatesc pentru ample actiuni de protest anuntate in tari din toata lumea pentru data de 15 octombrie.

 

O „Revolutie Globala” vrea sa faca miscarea OWSOccupy Wall Street – ce s-a constituit la New York. Aceasta miscare s-a extins in lumea intreaga, ca o reactie impotriva marilor corporatii financiare de la care a pornit criza.

Organizatia a castigat numerosi adepti, iar in New York a organizat mai multe proteste violente, care s-au soldat numai in ultimele doua saptamani cu peste 1.000 de arestari.

Insa ultimul mesaj al OWS este cel care a alertat autoritatile din mai toate statele lumii. Adeptii sunt chemati sa faca „o schimbare adevarata”, sa „modernizeze planeta”, sa "creeze o lume noua". Mesajul a prins in randul celor care sunt afectati de criza si pentru data de 15 octombrie au fost deja anuntate proteste in Spania, Brazilia, Germania, Anglia, Grecia, Israel si chiar Ungaria. Fortele de ordine din aceste state se asteapta la actiuni violente, asa cum au fost cele de pana acum in Statele Unite.

Mesajul OWS care anunta protestele de la 15 octombrie este relativ pacifist, insa clipul postat pe youtube contine scene violente.
 

„Suntem constienti de coruptie, de minciuni, de razboaie, de sistemele nedrepte care incurajeaza comportamentele egoiste si antisociale, de violari ale drepturilor omului, de distrugerea acestei planete si a locuitorilor ei, de actiunile injuste si inumane ale corporatiilor globale pentru putere si profit… Si ne-am saturat! Pe 15 octombrie 2011 putem produce o schimbare adevarata, daca oamenii de bun simt ai acestei planete vor putea lasa deoparte nimicurile care ii separa si se vor uni! Revolutia Globala – 15 octombrie 2011. Vrem o democratie reala. Pentru oameni, facuta de oameni. Opriti masinaria – creati o noua lume! Acesta poate deveni un eveniment de cotitura… depinde de tine! Casa noastra, vietile noastre, viitorul nostru. Nu sunteti singuri. Viitorul e acum. E timpul sa modernizam planeta”. 

 

 

Nimeni nu stie cine este in spatele acestei miscari si a „Revolutiei Globale” din 15 octombrie, insa se speculeaza ca ar fi opera socialistilor si a serviciilor secrete rusesti. Speculatia are oarecare acoperire daca avem in vedere faptul ca actiunile de pana acum ale OWS au fost amplu mediatizate de televiziunile din Rusia, in timp ce cele occidentale au ignorat total subiectul pana sambata, cand protestele de la New York s-au soldat cu sute de arestari.
 

Sursa: Guardian

Tags: proteste,


VIDEO PROTVPLUS.RO