Autoritățile australiene au închis plaja Bondi din Sydney


Ultimul update: Luni 23 Martie 2020 10:14
Data publicarii: Luni 23 Martie 2020 08:44
Categorie: Stiri externe

Poliția din Sydney a închis temporar plaja Bondi după ce oamenii au încălcat regulile impuse de autorități. Din cauza pandemiei de coronavirus, în Australia sunt permise adunările în aer liber cu cel mult 500 de participanți.

Scott Morrison, premierul australian a menționat: ”Ceea ce s-a întâmplat la plaja Bondi nu a fost în regulă. Este foarte grav. Extrem de grav! De aceea facem un apel către ei pentru că toți au de îndeplinit un rol. Oamenii nu pot brava în legătură cu aceste lucruri. Trebuie să le ia extrem de în serios, deoarece viețile lor sunt în joc”.

Mulți însă continuă să vină la plaja Bondi, dar sunt întorși din drum.

Mai mult, în același loc au fost confirmate și cazuri de infectare cu COVID-19 în rândul tinerilor. Aceștia ar fi participat weekendul trecut la mai multe petreceri acre s-au ținut în barurile de lângă plajă. Toți cei care au fost prezenți au fost îndrumați de autorități să se autoizoleze.

În restul plajelor australiene se pare că oamenii au înțeles mesajul pentru că sunt aproape goale.

Pat Daley, consilier al Northern Beach, a menționat: ”Consiliul local va pune în aplicare anumite strategii pentru a dispersa grupurilor de oameni care vin să bea în număr mare pe aceste esplanade„.

Patrulele de poliție au fost intensificate, iar autoritățile i-au avertizat pe proprietarii de baruri că dacă încurajează astfel de adunări riscă pedeapsa cu închisoarea.

VIDEO PROTVPLUS.RO