Autorii atacului asupra consulatului SUA de la Benghazi aveau legaturi cu Al-Qaida


Ultimul update: Miercuri 31 Octombrie 2012 03:23
Data publicarii: Sambata 29 Septembrie 2012 07:37
Categorie: Stiri externe
Atac Benghazi

Autorii atacului asupra consulatului de la Benghazi, in Libia, care s-a soldat cu moartea ambasadorului Christopher Stevens si a trei agenti americani, aveau legaturi cu Al-Qaida, a afirmat vineri Directia de informatii nationala americana (DNI).

"Apreciem ca unii (dintre atacatori) aveau legaturi cu grupuri afiliate sau apropiate de Al-Qaida", a declarat Shawn Turner, purtator de cuvant al DNI intr-un comunicat, subliniind totusi ca raman "numeroase intrebari fara raspuns".

Este dificil de spus in acest stadiu "daca un grup sau un individ a condus si controlat acest atac si daca lideri ai unor grupuri extremiste au ordonat membrilor sa participe", subliniaza textul.

Dupa mai bine de zece zile de ezitari, Casa Alba a afirmat saptamana trecuta pentru prima data ca atacul de la Benghazi a fost unul terorist. DNI recunoaste direct ca intelegerea sa cu privire la evenimente a evoluat mult.

"Imediat dupa (atac) informatiile ne-au facut sa credem ca atacul a inceput spontan in urma manifestatiilor care aveau loc in aceeasi zi in fata ambasadei noastre de la Cairo", explica comunicatul.

In continuare, "am revizuit aprecierile initiale luand in considerare noi elemente care indicau ca este vorba despre un atac terorist organizat pus in aplicare de extremisti".

Administratia americana a fost puternic criticata de catre opozitia republicana pentru ca a schimbat constant versiunile cu privire la atacul de la 11 septembrie impotriva consulatului de la Benghazi.

Tabara candidatului republican Mitt Romney a acuzat-o pe cea a lui Barack Obama ca "incearca sa induca in eroare americanii" mascand esecurile in materie de securitate si informatii de la Benghazi.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO