Un avion Wizz Air care a plecat din Bucuresti a aterizat de urgenta la Malmo. Un pasager agresiv a fost arestat

Ultima actualizare: 07-11-2015 07:13
Wizz Air, aterizare de urgenta Suedia

Un avion al companiei Wizz Air, care facea o cursa din Romania spre Norvegia, a aterizat de urgenta marti seara in orasul suedez Malmo, dupa ce un pasager a incercat sa sparga usa de la cabina pilotilor, potrivit autoritatilor.

Comunicatul oficial al Wizz Air:

“Zborul Wizz Air W6 3215 de la Bucuresti la Oslo Torp (din 3 noiembrie) a fost redirectionat la Malmo dupa ce un pasager, care calatorea singur, a devenit necooperant si agresiv, pana la punctul in care pilotul a urmat procedurile si a luat decizia de a face o aterizare neplanificata la Malmo. Pasagerul necooperant a fost arestat. Un al doilea pasager, care calatorea, de asemenea, singur, a fost debarcat tot pentru un comportament neadecvat. Zborul a fost reluat in conditii normale si a aterizat la Oslo Torp cu o intarziere de o ora si jumatate. Siguranta pasagerilor este prioritatea noastra principala si compania nu tolereaza comportamentul agresiv la adresa pasagerilor si al angajatilor. Aceasta este acum o situatie in gestiunea politiei.” Daniel De Carvalho, purtator de cuvant Wizz Air.

Politia a precizat ca barbatul - un cetatean roman de 43 de ani, care locuieste in Norvegia - a fost retinut dupa aterizarea la Malmo, sub acuzatia ca a incalcat legile privind aviatia, punand in pericol vietile pasagerilor in timpul zborului, relateaza expressen.se.

Aceeasi sursa precizeaza ca barbatul a fost imobilizat de alti pasageri aflati la bordul avionului companiei Wizz Air, care decolase de la Bucuresti si se indrepta spre orasul norvegian Torp, insa autoritatile nu au confirmat aceste informatii.

Purtatorul de cuvant al politiei, Stephan Soderholm, a declarat ca nu exista indicii conform carora incidentul ar avea legatura cu terorismul. El a adaugat ca un al doilea pasager a fost retinut la Malmo pentru ca se afla in stare de ebrietate.

Sursa foto: norvegian.net

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO