Atentat sinucigaș la sediul Comisiei Electorale din Tripoli. 11 persoane au murit

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Atac la Tripoli
Twitter/@emad_badi

Cel puțin 11 persoane au murit și mai multe au fost rănite, miecuri, într-un atac care a vizat sediul Comisiei Electorale libiene, din capitala Tripoli.

Un atacator sinucigaș s-a aruncat în aer în timp ce alte persoane înarmate au luat cu asalt clădirea și i-au dat foc, a precizat un oficial al comisiei, citat de BBC News.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Comisiei Electorale, Khaled Omar, în atac și-au pierdut viața trei sau patru oficiali de securitate. Ulterior, Ministerul Sănătății a anunțat că bilanțul victimelor a urcat la 11, conform Reuters.

Acesta este cel mai violent atac care a avut loc în Tripoli, în ultimii trei ani. Pentru moment, atacul nu a fost revendicat, însă autoritățile bănuiesc că responsabili ar fi militanți care au legături cu gruparea Stat Islamic.

Cetățenii libieni cu drept de vot au început să se înregistreze pentru a participa la alegerile care sunt planificate să aibă loc până la finalul acestui ani. Situația politică din Libia este una tensionată din 2011, când regimul lui Muammar Gaddafi a luat sfârșit, după 42 de ani. Țara a rămas, însă, sub controlul mai multor grupări armate rivale.

Deși mulți observatori se îndoiesc că alegerile ar putea aduce stabilitatea în această țară divizată politic și militar, comunitatea internațională este optimistă că acestea ar putea reprezenta un nou început pentru statul nord-african.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO