Atentat comis de ISIS, în Afganistan. 20 de persoane au murit, 16 au fost rănite


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 16 Iunie 2018 19:03
Categorie: Stiri externe
Atentat in Afganistan

Cel puțin 20 de persoane au murit, iar alte 16 au fost rănite, sâmbătă, în urma unui atentat sinucigaș care a avut loc în provincia Nangarhar din estul Afganistanului, unde se sărbătorea încheierea Ramadanului. 

Atentatul a fost revendicat de gruparea Statul Islamic, conform EFE și DPA.

„În jurul orei (locale) 17:30, în localitatea Ghazi Amanulah Khan din districtul Rodat, un insurgent sinucigaş care se deplasa pe jos şi-a detonat explozivii între un grup de talibani şi civili care se reuniseră pentru a sărbători încetarea focului”, a declarat agenţiei EFE un purtător de cuvânt al guvernului provincial, informează Agerpres.

Printre victime se numără combatanţi talibani, membri ai trupelor de securitate şi civili.

Provincia Nangarhar este principala bază din Afganistan a grupării Statul Islamic, care a revendicat acest atentat printr-un comunicat difuzat de către agenţia sa Amaq pe reţeaua mesageriei Telegram.

Atentatul survine în a doua zi a încetării focului între militanţii talibani şi trupele guvernamentale, în baza căreia autorităţile afgane au permis vineri intrarea a mii de combatanţi talibani în zonele controlate de armata afgană.

Anunţată pentru o durată de trei zile, această încetare a focului, fără precedent în cei 17 ani de conflict, a fost prelungită sâmbătă de preşedintele Afganistanului, Ashraf Gani.

Într-un discurs adresat naţiunii, şeful statului afgan a spus că a ordonat trupelor sale să prelungească armistiţiul, fără să precizeze însă pentru cât timp, şi a solicitat talibanilor să procedeze la fel. Preşedintele şi-a reînnoit cu acest prilej apelul pentru desfăşurarea unor negocieri de pace, asigurând că executivul său este pregătit să ia în discuţie toate cererile insurgenţilor.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO