Atacatorul din Charlottesville are simpatii naziste și a fost sub tratament psihiatric

Dată publicare: 14-08-2017 18:28
Dată actualizare: 17-08-2017 15:18


Tânărul de 20 de ani care a lovit cu maşina un grup de manifestanţi anti-fasciști avea simpatii naziste şi fusese sub tratament psihiatric, relateaza presa americană.

O femeie de 32 de ani a murit şi zeci de persoane au fost rănite în incidentele produse sâmbătă in statul Virginia.

De peste 40 de ore fac înconjurul lumii imaginile terifiante din Virginia, cu privire la reacţia în lanţ provocată de tânărul extremist care a izbit cu maşina alte două vehicule staţionate, făcând prăpăd într-un grup de manifestanţi de stânga.

Heather Heyer, o juristă de 32 de ani, a fost ucisă. Alte zeci de oameni au fost răniţi, cei mai mulţi după ce individul a dat cu viteză în spate.

James Fields, autorul acestui carnagiu e din Ohio şi venise la Charlottesville special pentru marşul extremei-drepte.

Profesorul lui de istorie din liceu dezvăluie că Fields îşi dorise să se înroleze în armată, dar a fost respins pentru că a fost la un moment dat sub tratament cu medicamente antipsihotice.

Derek Weimer, profesor: "Dacă vorbeai cu el mai pe îndelete ieşeau la iveală simpatia lui faţă de nazism, idolatrizarea lui Hitler, convingerea lui cu privirea la supremaţia rasei albe."

Cu câteva minute înainte să lovească mulţimea, James Fields scandase alături de demonstranţii de extremă dreapta.

Pe de altă parte, organizatorul marşului extremei-drepte a fost nevoit, duminica seară, să-şi întrerupă conferinţă de presă, după ce două persoane au încercat să-l agreseze.

David Duke, fost membru Ku Klux Klan: "Este un moment de cotitură. Suntem hotărâţi să ne recucerim ţară, aşa cum a promis Trump. De aia am crezut în el, de aia l-am votat."

Aşa stand lucrurile, sunt de înţeles reproşurile care i se fac preşedintelui american.

Trump e acuzat că, iniţial, s-a mulţumit să condamne "toate părţile" implicate în violente, fără a-i denunţa în mod explicit pe adepţii supremaţiei albilor, care l-au susţinut în campanie.


VIDEO PROTVPLUS.RO