Atac terorist asupra unei baze militare americane. Anunțul armatei din Kenya

Ultima actualizare: 05-01-2020 13:30
Atac terorist asupra unei baze militare americane
AFP

Armata Kenyană a anunţat, duminică, că a ucis patru teroriști Al-Shabaab, respingând un atac care viza luarea cu asalt a pistei de aterizare Manda, din apropierea unei baze militare americane de la Camp Simba, informează CNN.

Într-un comunicat, Armata Kenyană a precizat că atacul teroriștilor a fost respins cu succes.

„Patru cadavre ale teroriştilor au fost găsite. Pista de aterizare este în siguranță”, au mai anunţat militarii kenyeni.

Combatanţi ai unei grupări islamiste somaleze shebab au lansat duminică un atac împotriva unei baze militare utilizate de forţe americane şi kenyene din Lamu (în nordul Kenyei), potrivit unui responsabil local kenyan.

El a mai spus că acest atac a fost efectuat înainte de venirea zorilor împotriva bazei cunoscute sub numele de Camp Simba.

Combatanţii shebab au revendicat atacul

 

Combatanţii shebab au revendicat responsabilitatea atacului într-un comunicat, afirmând că au "reuşit să ia cu asalt baza militară puternic fortificată şi au preluat controlul efectiv asupra unei părţi a acesteia".

Gruparea a susținut că au distrus echipament militar american și că există victime kenyene şi americane, dar aceste afirmaţii nu au putut fi confirmate.

Aceeaşi grupare a adăugat că acest atac se înscrie în cadrul campaniei sale întitulate "Al-Quds (Ierusalim) nu va fi niciodată iudaizat" - termen pe care l-au utilizat pentru prima oară în cursul unui atac împotriva complexului hotelier Dusit din Nairobi în ianuarie 2019, soldat cu 21 de morţi, scrie Agerpres.

Combatanţii shebab au comis mai multe atacuri la scară largă în interiorul Kenyei, afirmând că acţionau în chip de represalii pentru trimiterea de trupe kenyene în Somalia în 2011 pentru a lupta împotriva grupării, precum şi pentru a viza interese străine.

În pofida costisitoarelor eforturi internaţionale pentru a-i combate , miliţiile shebab au efectuat sâmbătă unul dintre atacurile cele mai sângeroase ale deceniului în Somalia, provocând moartea a 81 de persoane în explozia unui vehicul capcană la Mogadiscio.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO