Atac terorist asupra unei baze militare americane. Anunțul armatei din Kenya


Ultimul update: Duminica 05 Ianuarie 2020 13:30
Data publicarii: Duminica 05 Ianuarie 2020 13:20
Categorie: Stiri externe
Atac terorist asupra unei baze militare americane

Armata Kenyană a anunţat, duminică, că a ucis patru teroriști Al-Shabaab, respingând un atac care viza luarea cu asalt a pistei de aterizare Manda, din apropierea unei baze militare americane de la Camp Simba, informează CNN.

Într-un comunicat, Armata Kenyană a precizat că atacul teroriștilor a fost respins cu succes.

„Patru cadavre ale teroriştilor au fost găsite. Pista de aterizare este în siguranță”, au mai anunţat militarii kenyeni.

Combatanţi ai unei grupări islamiste somaleze shebab au lansat duminică un atac împotriva unei baze militare utilizate de forţe americane şi kenyene din Lamu (în nordul Kenyei), potrivit unui responsabil local kenyan.

El a mai spus că acest atac a fost efectuat înainte de venirea zorilor împotriva bazei cunoscute sub numele de Camp Simba.

Combatanţii shebab au revendicat atacul

 

Combatanţii shebab au revendicat responsabilitatea atacului într-un comunicat, afirmând că au "reuşit să ia cu asalt baza militară puternic fortificată şi au preluat controlul efectiv asupra unei părţi a acesteia".

Gruparea a susținut că au distrus echipament militar american și că există victime kenyene şi americane, dar aceste afirmaţii nu au putut fi confirmate.

Aceeaşi grupare a adăugat că acest atac se înscrie în cadrul campaniei sale întitulate "Al-Quds (Ierusalim) nu va fi niciodată iudaizat" - termen pe care l-au utilizat pentru prima oară în cursul unui atac împotriva complexului hotelier Dusit din Nairobi în ianuarie 2019, soldat cu 21 de morţi, scrie Agerpres.

Combatanţii shebab au comis mai multe atacuri la scară largă în interiorul Kenyei, afirmând că acţionau în chip de represalii pentru trimiterea de trupe kenyene în Somalia în 2011 pentru a lupta împotriva grupării, precum şi pentru a viza interese străine.

În pofida costisitoarelor eforturi internaţionale pentru a-i combate , miliţiile shebab au efectuat sâmbătă unul dintre atacurile cele mai sângeroase ale deceniului în Somalia, provocând moartea a 81 de persoane în explozia unui vehicul capcană la Mogadiscio.

Sursa: CNN

Donald Trump: Dacă Iranul atacă americani, SUA vor lovi 52 de situri iraniene. Reacția Teheranului
Atacuri cu rachete asupra forţelor americane din Irak. A fost vizată şi ambasada SUA
VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33