Atac cu rachete asupra capitalei Arabiei Saudite. Cel puţin o persoană a murit

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
atac cu rachete asupra Riadului
Twitter

Rebelii din Yemen au lansat în noaptea de duminică spre luni un atac fără precedent asupra Riadului.

Şapte rachete balistice trase de rebelii şiiţi yemeniţi au fost interceptate în cursul nopţii de duminică spre luni în spaţiul aerian al Arabiei Saudite, iar resturile au făcut un mort şi doi răniţi, a anunţat coaliţia militară condusă de Riad, scrie AFP.

Trei dintre aceste rachete se îndreptau spre capitala Riad, una spre oraşul garnizoană Khamis Mesheit, una spre Najran, iar două spre Jizan, în sudul Arabiei Saudite, a precizat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al coaliţiei, colonelul Turki al-Maliki.

Aceste tiruri au coincis cu a treia aniversare a intervenţiei împotriva rebelilor houthi a coaliţiei militare conduse de Arabia Saudită.

 

 

Colonelul al-Maliki a informat că o persoană şi-a pierdut viaţa, iar apărarea civilă de la Riad a precizat că resturile uneia dintre rachetele interceptate deasupra capitalei au lovit un imobil, omorând un cetăţean egiptean şi rănind alte două persoane.

Este pentru prima dată de la începutul campaniei în Yemen când coaliţia condusă de Riad anunţă lansarea unui număr atât de mare de rachete balistice într-o singură zi asupra Arabiei Saudite.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO