Atac cu arbaleta la un liceu din Barcelona. Un profesor a fost ucis si alte trei persoane au fost ranite

Dată publicare: 20-04-2015 12:17
Dată actualizare: 23-04-2015 00:35


Un profesor a fost ucis si alte patru persoane au fost ranite usor intr-un atac comis la un liceu din Barcelona, in nordul Spaniei, luni, a anuntat politia, dupa arestarea unui suspect.

Un purtator de cuvant al politiei a declarat ca este posibil ca atacatorul sa fi folosit o arbaleta. El nu a putut confirma informatiile aparute in presa, potrivit carora autorul atacului ar fi un elev, potrivit Mediafax.

Un purtator de cuvant al politiei a declarat ca este posibil ca atacatorul sa fi folosit o arbaleta. Televiziunea nationala spaniola sustine ca adolescentul avea asupra sa si un cutit.

O purtatoare de cuvant a politiei regionale a declarat sub acoperirea anonimatului ca suspectul este minor si are mai putin de 14 ani. El se afla in prezent in custodia politiei. Tanarul nu a fost identificat si nu s-a precizat daca este elev la scoala respectiva. Ofiterul a declarat ca patru elevi au fost usor raniti in atac, dar nu a precizat ce anume le-a provocat ranile. Atacul a avut loc la o scoala publica din cartierul muncitoresc Sant Andreu.

La o astfel de scoala invata copii cu varste cuprinse intre 12 si 16 ani. Potrivit cotidianului La Vanguardia, citat de portalul TheLocal.es, baiatul era obsedat de armata si avea o colectie de arme acasa. Un coleg a declarat pentru cotidianul catalan ca acesta voia sa ucida toti profesorii de la scoala si ca se stia ca intocmeste liste negre.

Potrivit informatiilor aparute in presa spaniola, baiatul a ajuns tarziu la scoala, in jurul orei 09.15. Presa spaniola sustine ca acesta ar fi atacat o profesoara care i-a deschis usa, precum si pe fiica acesteia, care era ii era colega. Auzind strigate, un profesor de la o clasa vecina a venit pentru a-i acorda ajutor si a fost lovit mortal in piept. Xavier Trias, primarul Barcelonei, a scris pe Twitter un mesaj in care si-a exprimat regretul fata de evenimentele tragice de la scoala Joan Fuster.

Atacurile comise de elevi in scoli sunt extrem de rare in Spania. In 2012, un barbat a fost arestat dupa ce ar fi planuit sa amplaseze bombe in jurul unei universitati din Palma de Mallorca. Barbatul scrisese pe un blog si in jurnalul personal ca admira atacatorii de la Columbine, in Colorado. Garda Civila spaniola clasifica arbaletele ca avand un grad minim de periculozitate. Astfel, cumpararea unei arbalete in Spania necesita permis de portarma de tip E, care este valabil cinci ani si are nevoie de aprobarea autoritatilor guvernamentale, potrivit cotidianului spaniol El Mundo.

Publicatia afirma, de asemenea, ca site-urile specializate avertizeaza cumparatorul online ca este necesar permis de portarma, dar nu cer o copie a acestuia, ci doar un card de identificare.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO