Atac cu 13 morti asupra unui autobuz care transporta militari, in Turcia. Erdogan da vina pe kurzi


Ultimul update: Marti 20 Decembrie 2016 01:03
Data publicarii: Sambata 17 Decembrie 2016 09:01
Categorie: Stiri externe

Atentat sangeros in orasul Kayseri din Turcia, in campusul universitatii Erciyes.

UPDATE 14:15 Presedintele turc Tayyip Erdogan a declarat ca militanti ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) sunt responsabili pentru un atac cu bomba asupra unui autobuz duminica in orasul Kayseri din centrul tarii care a facut 13 morti si peste 55 de raniti, aproape toti soldati, informeaza Reuters.

Intr-un comunicat, Erdogan a declarat ca "organizatia terorista separatista" este responsabila pentru atac, adaugand ca astfel de atacuri nu sunt independente de evolutiile din Irak si Siria. Erdogan foloseste frecvent termenul "organizatie terorista separatista" pentru a se referi la PKK, considerata o grupare terorista de Statele Unite, Turcia si Uniunea Europeana

UPDATE 11:00 Potrivit Hurryiet, 13 soldati si subofiteri au fost ucisi si 48 raniti. De asemenea, ar putea fi victime si in randul civililor. Militarii erau in permisie si plecasera din cazarma cu autobuzul cand o masina-capcana a explodata langa vehiculul lor, in statia de masina de langa campusul universitatii Erciyes.

Un autobuz a explodat sambata in apropierea unei universitati din orasul Kayseri, in centrul Turciei, relateaza DPA si Reuters.

Mai multe persoane ar fi murit, iar alte cateva au fost ranite, au precizat surse din cadrul securitatii, care au mai spus ca autobuzul transporta militari. Numarul victimelor este estimat momentan la 15.

 

 

Martorii oculari spun ca este vorba de un atac cu masina-capcana, autorul acestuia pierzandu-si viata in explozie.

VIDEO PROTVPLUS.RO