Atac armat la un studio de yoga frecventat de o lideră democrată. Sunt 2 morți și 4 răniți


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Sursa: Tallahassee.com
Data publicarii: Sambata 03 Noiembrie 2018 07:17
Categorie: Stiri externe

Două persoane au murit și alte patru au fost rănite, după ce un bărbat a deschis focul într-un studio de yoga din orașul american Tallahassee din statul american Florida, după care s-a sinucis.

Incidentul a avut loc în jurul orei locale 17.30.

„Când am ajuns la locul incidentului, polițiștii au găsit victime multiple care fuseseră împușcate”, a spus șeful poliției din Tallahassee într-o conferință de presă.


Ca urmare a incidentului armat, victimele au fost duse la spitale din zonă, unele având răni grave. Nu toți dintre răniți fuseseră împușcați; una dintre ele fusese lovită cu pistolul.

Victimele ucise sunt două femei, Dr.Nancy Van Vessem, în vârstă de 61 de ani, și Maura Binkley, de 21 de ani, potrivit Tallahassee.com. Dr. Van Vessem era director medical al grupului Capital Health Plan și specialistă în medicină internă.

„Familia noastră de la Capital Health Plan este șocată și îndurerată de tragica pierdere a iubitei noastre prietene și colege, dr. Nancy Van Vessem, una dintre victimele acestui teribil incident. Ea era director medical de o perioadă îndelungată, în care a fost o vizionară și o călăuză în ceea ce privește munca noastră de zi cu zi, fiind preocupată și de nevoile miilor de familii din comunitate. Pasiunea sa, omenia, spiritul de leadership și experiența au făcut-o să fie unul dintre cei mai respectați și realizați profesioniști din stat și din țară. Inimile noastre sunt pline de durere, iar rugăciunile noastre se îndreaptă spre familia ei. Suntem binecuvântați că am avut-o pe Nancy în viețile noastre”, se precizează într-un comunicat al companiei.

Totodată, oamenii legii l-au găsit mort și pe atacator. Acesta a fost identificat drept Scott Paul Beierle, un bărbat de 40 de ani. Potrivit purtătoarei de cuvânt a primăriei, Alison Faris, atacatorul s-a sinucis la scurt timp după atac.

„Scopul nostru principal este să stabilim ce legătură exista între suspect și victime”, a mai spus reprezentantul poliției.

Potrivit Washington Post, care îl citează pe șeful de personal al primarului Andrew Gillum, incidentul ar fi pornit de la o dispută domestică. Cu toate acestea, Jame Van Pelt a declarat ulterior că motivul atacului nu a fost confirmat.

În momentul atacului, la ora de yoga se aflau 11 persoane, iar una a decis în ultimul moment să nu mai vină. Instructorul de yoga nu a fost rănit.

Potrivit unei martore, un bărbat care se afla la ora de yoga s-a luptat cu atacatorul și astfel a fost lovit cu pistolul.

„Multe persoane sunt astăzi în viață pentru că un bărbat s-a luptat cu atacatorul. Sunt în viață pentru că un bărbat în picioarele goale a confruntat atacatorul la ora de yoga. N-a fugit”, a spus Kristin Jacobs.

Megan Nixon lua cina la un restaurant de la parter, când a auzit zgomote venind din studioul de yoga de la etaj.

„Am auzit: poc, poc, poc. S-a auzit foarte tare, de șase sau șapte ori. Am văzut cinci ambulanțe transportân oameni. E teribil. De ce a ignorat orice altceva și a deschis focul într-un studio de yoga? Urăsc că se întâmplă asta în Tallahassee”, a spus ea.

„Stăteam la bar, când am văzut un puști cu un tricou alb și cu sânge pe față. E ireal”, a spus Shanta Combs, după care a strigat spre barman: „Atacator activ. La pământ! Nu vă apropiați de fereastră.”

Studioul de yoga îi aparține lui Allison Tant, fostă președintă a Partidului Democrat din statul Florida.

„Este studioul meu de yoga. Sunt îndurerată”, a spus ea, precizând că mergea acolo din 2016, când după alegerile prezidențiale a simțit nevoia să „își găsească liniștea.”

„În toată cariera mea în sectorul public, n-am asistat niciodată la asemenea scene. Este îngrozitpr. Vă rog să vă rugați. N-am cuvinte să vă spun cât de îndurerat sunt. Cum să înțelegi ceva dintr-un asemenea gest? Trebuie să discutăm cu copiii noștri. Fiți buni unii cu alții”, a precizat un oficial local, Scott Maddox.

„Cer comunității să fie dea dovadă de solidaritate și să fie alături de victime și de familiile celor afectați. Fie ca iubirea noastră și rugăciunile să vă ofere alinare în această zi în care aveți nevoie cu atâta ardoare”, a precizat un alt oficial local.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO