Atac armat cu luare de ostatici, la cel mai mare azil pentru veterani din Statele Unite

Atac azil veterani SUA
Twitter/Napa Valley Register

Un bărbat înarmat a pătruns, vineri seara, în cel mai mare azil pentru veterani din Statele Unite, la o petrecere de rămas-bun, unde a deschis focul și a luat cel puțin trei ostatici.

 „Avem o situație activă legată de un atacator, în orașul californian Yountville”, a spus ofițerul de poliție John Frasen.

Ca urmare a incidentului, poliția a evacuat întreaga zonă în care se află căminul pentru veterani din orașul Yountville, unul dintre cele mai importante din regiunea californiană Napa Valley, scrie Associated Press.

Potrivit USA Today, pentru moment nu sunt informații referitoare la persoane moarte sau rănite. La locul atacului – căminul în care trăiesc aproximativ 1000 de persoane - au fost trimise ambulanțe, mai multe mașini de pompieri, cât și o mașină blindată a poliției.

Daily Mail notează că atacatorul ar purta o vestă antiglonț și ar ține captive trei persoane. LA Times precizează că atacatorul ar fi și el un veteran, care ar fi luptat în războiul din Afganistan. El ar avea 36 de ani și ar fi membru al „Pathway Home”, un program privat dedicat veteranilor din Irak și Afganistan care au traume emoționale. El ar fi fost terminat programul de terapie în urmă cu două săptămâni, conform Napa Valley Register.

Citește și
Zurich
Atac armat în capitala financiară a Elveţiei: 2 morţi
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Astfel, instituții responsabile cu ordinea publică au trimis echipe de negociatori la azil, însă acestea nu au reușit să contacteze bărbatul înarmat, spun autoritățile.

„Autoritățile au răspuns unui apel legat de prezența unui bărbat înarmat în sala principală din azilul pentru veterani Yountville. Întreagul perimetru este securizat, iar toți rezidenții și angajații sunt adăposturi de siguranță”, a precizat purtătorul de cuvânt al Departamentului pentru Veterani, Joshua Kiser, conform LA Times.

Larry Kamer a declarat pentru AP că soția sa, Devereaux Smith, se afla la petrecere, când l-a sunat să îi spună că un bărbat înarmat a intrat tăcut în încăpere. Astfel, acesta i-ar fi lăsat pe unii dintre oameni să plece, în timp ce pe alții i-ar fi luat ostatici.

Potrivit acestuia, printre persoanele reținute de atacator este un fundraiser al organizației nonprofit „Pathaway Home”, care gestionează cămine pentru veterani.

La rândul său, Jan Thornton s-a temut că și tatăl ei, un bărbat de 96 de ani care a fost pilot în al Doilea Răbzboi Mondial, este încă în clădire. Însă unul dintre prietenii acestuia a sunat-o și i-a spus că tatăl ei este în siguranță.

„Nu înțeleg lumea în care trăim astăzi. Chiar nu o înțeleg. Este o comunitate mică, în care ne știm cu toții între noi. Napa Valley este un loc minunat. Să știi că asta se întâmplă în apropiere este îngrijorător”, a declarat Elizabeth Naylor, manage de evenimente, care lucrează în apropiere de azil.

David Ferguson, unul dintre veteranii care locuiesc la acest cămin, a calificat drept „nebunesc” incidentul: „Ce face bărbatul ăsta înarmat aici? Suntem o grămadă de bătrâni. Majoritatea oamenilor de aici au 80-90 de ani, se deplasează în baston sau în scaunul cu rotile”, a declarat el pentru Napa Valley Register.

Potrivit Departamentului pentru Veterani, căminul s-a deschis în 1984 și este cel mai mare azil din Statele Unite, în el locuind 1000 de rezidenți bătrâni și cu dizabilități. Proprietatea cuprinde și un teren de golf, un stadion de baseball, piste de bowling, o piscină.

 

Știre în curs de actualizare.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Citește și...
Apelurile către 911 în timpul masacrului din Florida:
Apelurile către 911 în timpul masacrului din Florida: "Ascunde-te și fă pe mortul"

La aproape o lună de la atacul sângeros dintr-un liceu din Florida, în care au fost ucişi 17 elevi şi profesori, autorităţile americane au publicat înregistrările apelurilor către serviciul de urgenţă 911.

Atac armat în capitala financiară a Elveţiei: 2 morţi
Atac armat în capitala financiară a Elveţiei: 2 morţi

Două persoane şi-au pierdut viaţa, după ce au fost împuşcate în inima celui mai puternic dezvoltat oraş al Elveţiei.

Momentul șocant în care atacatorul deschide focul de armă în liceul din Florida
Momentul șocant în care atacatorul deschide focul de armă în liceul din Florida

Un elev al liceului din Florida, în care un tânăr a deschis focul de armă miercuri seară, a surprins momentul atacului într-un video, pe care l-a postat ulterior pe o rețea de socializare.

Recomandări
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja

Medicul Cătălin Cîrstoiu nu va mai fi candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei. Decizia a fost luată de Coaliție după o ședință maraton, care a durat peste 14 ore. 

Kievul se mai și refuză. Statele NATO care nu vor să furnizeze Ucrainei arma pe care o cere cu insistență
Kievul se mai și refuză. Statele NATO care nu vor să furnizeze Ucrainei arma pe care o cere cu insistență

În așteptarea ajutorului american, Kievul face presiuni la nivel european pentru a obține sisteme de apărare anti-rachetă. Ucraina are nevoie urgentă de șapte astfel de baterii și, până acum, a obținut un angajament și multe promisiuni.

Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL conduce detajat în intenţii de vot la alegerile europarlamentare. Cine ocupă locul secund
Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL conduce detajat în intenţii de vot la alegerile europarlamentare. Cine ocupă locul secund

Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna aprilie, la comanda News.ro.