Arnold Schwarzenegger si-a facut un selfie VIDEO cu presedintele Frantei, in care il ironizeaza pe Trump. Mesajul lui Macron

Ultima actualizare: 28-06-2017 07:10
Arnold Schwarzenegger, Emmanuel Macron
Getty

Fostul guvernator al Californiei, actorul Arnold Schwarzenegger, si presedintele Frantei Emmanuel Macron s-au intalnit pentru a discuta despre problemele de mediu, lansand totodata o "sageata" la adresa lui Donald Trump.

"Sunt aici cu presedintele Macron, discutam despre problemele de mediu, viitorul verde", a spus actorul de la Hollywood intr-o inregistrare video postata pe contul sau de pe Twitter, in care apare de liderul francez, potrivit IBTimes.

"Vom lucra impreuna pentru a face planeta mareata din nou", a spus si liderul Frantei, facand aluzie la sloganul lui Donald Trump, "Facem America mareata din nou".

Actorul si fostul guvernator al Californiei a indemnat la finalul intalnirii cu presedintele francez Emmanuel Macron, vineri, sa nu se faca din problema modificarilor climatice o miza politica, relateaza Reuters, potrivit News.ro.

”Toata lumea trebuie sa coopereze”, a declarat vicepresedintele R20, o organizatie implicata in lupta impotriva incalzirii globale, in fata presei, la Palatul Elysée.

Este indispensabil sa nu se faca din ea o miza politica”, a subliniat fostul guvernator republican.

”Nu exista aer de stanga sau de dreapta, respiram cu totii acelasi aer (...). Iata despre ce am discutat, despre modul in care putem sa cooperam, sa consolidam miscarea ecologica”, a spus el.

Dupa decizia miliardarului republican Donald Trump de a parasi Acordul de la Paris, pe 1 iunie, Franta depune eforturi sa preia conducerea ofensivei in problema incalzirii globale.

Actorul din Terminatorul, care a criticat decizia presedintelui american, a venit deja la Paris, la sfarsitul lui aprilie, pentru a semna o conventie in vederea unei cooperari intre R20 si C40 - un grup de primari angajati in lupta impotriva modificarilor climatice.

Atat Schwarzenegger, cat si Macron au fost critici pana acum la adresa politicilor lui Trump in privinta mediului inconjurator, in special atunci cand presedintele SUA a anuntat ca America se retrage din acordul de mediu de la Paris, care are drept scop atenuarea efectelor incalzirii globale.

"Un singur om nu poate sa ne distruga progresul. Un om nu poate sa opreasca revolutia energiei curate. Si un om nu se poate intoarce in timp", a spus Schwarzenegger intr-un mesaj video postat pe 1 iunie.

"Protectia mediului inconjurator nu ne va distruge economia. Iar partea tare este ca politicile mari despre mediu fac exact opusul. Ridica economia." a spus actorul.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO