Decizia luată de Federația Asociațiilor de Români împotriva fast-food-ului care nu servește români și țigani


Ultimul update: Luni 11 Septembrie 2017 15:56
Sursa: vozpopuli.com
Data publicarii: Joi 07 Septembrie 2017 09:57
Categorie: Stiri externe
mc

FADERE (Federația Asociațiilor de Români din Europa) a depus o plângere penală împotriva companiei Mc Donald's din Spania, după scandalul legat de nota prin care angajaților li se cerea să nu servească români și țigani.

Acum, FADERE a anunțat că a depus o plângere penală împotriva companiei Mc Donald's.

De asemenea, organizația a cerut explicație companiei ”cu privire la această atitudine xenofobă” și afirmă că au fost asigurați că va fi deschisă o anchetă internă.

"Spania este o țară tolerantă și sunt foarte rare cazurile în care străinii să fie tratați discriminatoriu. Totuși din ce în ce mai mulți spanioli sunt deranjați de comportamentul antisocial al țiganilor proveniți din țara noastră, indiferent că vorbim despre cei care cerșesc în intersecții sau despre cei care formează rețelele care exploatează cerșetorii" afirmă Daniel Țecu, președintele FADERE, într-un comunicat de presă.

Recent, angajatul unui McDonald's din Țara Bascilor a dezvăluit avertismentul pe care el și colegii săi l-au primit de la conducere, și anume să nu servească ”țigani sau români”.

Într-un afiș care ar fi fost pus în vestiarul angajaților, se interzice servirea cetățenilor români sau țigani, din cauza pagubelor repetate pe care aceștia le-ar fi adus restaurantului prin păcălirea casierilor la momentul achitării comenzii, scrie vozpopuli.com.

Fotografia anunțului a fost publicată pe internet, stârnind numeroase comentarii.

Angajații sunt instruiți cu privire la cele mai frecvente metode de înșelătorie, printre care cea cu bancnote false sau cea cu ”restul de bani”, când clientul plătește cu o bancnotă mare, iar când vânzătorul îi dă restul cere înapoi bancnota inițială, spunând că are una mai mică, fără să înapoieze însă restul. Metoda este folosită și în buticurile din România.

Sursa: vozpopuli.com Pro TV

Primarul din Targoviste ameninta KFC Germania cu un proces. Clipul
Urmarita de politie, dupa ce si-a atacat mama cu un cheeseburger la fast-food. Ce a patit victima
VIDEO PROTVPLUS.RO