Amy Winehouse a murit. Cantareata s-a stins in casa ei din Londra. VIDEO

×
Codul embed a fost copiat

O moarte parca anuntata a facut sambata seara inconjurul lumii si a intristat milioane de fani - Amy Winehouse a murit. Diva muzicii soul, care a luat lumea muzicala prin surprindere in 2006, avea doar 27 de ani.

Desi apropiatii se asteptau la un astfel de sfarsit tragic, sperau ca artista va depasi aceasta perioada intunecata din viata ei si va scapa de dependenta de droguri si alcool. In urma cu numai trei zile, Amy a fost vazuta plimbandu-se prin Londra si parea ca incepe sa-si revina.

Politia londoneza a fost chemata in Camden Square putin dupa ora 18:00, ora Romaniei. Acolo se aflau deja doua ambulante. Insa echipajele de salvare nu au mai avut ce sa-i faca tinerei gasite moarta.

"Politistii au gasit trupul unei femei in varsta de 27 de ani si au pronuntat decesul. Pot sa va confirm ca este vorba de Amy Winehouse" - Raj Kohli, Politia Metropolitana Londra.

Vestea neagra, ca Amy s-a stins, s-a raspandit imediat. Dupa cateva minute, zeci de fani erau deja in fata casei ei, cu flori si lumanari. Unii dintre ei au izbucnit in plans cand politistii au scos trupul artistei, ca sa-l duca la morga.

Citește și
Amy Winehouse
Alcoolul este mai tare ca ea. Amy Winehouse si-a anulat toate concertele, inclusiv cel din Romania
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Cauza mortii n-a fost stabilita inca, dar toata lumea banuieste ca pe Amy au invins-o drogurile. Simpli fani sau colegi de scena, sute de oameni au lasat mesaje de condoleante.

Televiziunile britanice aveau deja pregatit necrologul lui Amy Winehouse! VIDEO

TOP 5 melodii nemuritoare Amy Winehouse. VIDEO

Blestemul varstei de 27 de ani a lovit din nou, odata cu moartea lui Amy Winehouse

Amy Winehouse ar fi urmat sa concerteze la Bucuresti, pe 15 august, insa intreg turneul european al cantaretei a fost anulat, dupa un incident jenant, petrecut in timpul show-ului desfasurat la Belgrad, Serbia. Atunci, ea a urcat pe scena in stare de ebrietate, spre dezamagirea celor 20.000 de spectatori.

Amy Winehouse s-a remarcat pe scena muzicala printr-o voce si o interpretare deosebite, insa tulburarile de comportament care au insotit-o pe parcursul carierei stralucite par sa ii fi adus in cele din urma un sfarsit tragic, cantareata fiind gasita moarta la 27 de ani, sambata, in casa ei.

 Amy Winehouse s-a nascut la 14 septembrie 1983 in cartierul Enfield din Londra. Parintii sai, un sofer de taxi (Mitchell Winehouse) si o farmacista (Janis Winehouse) au divortat pe vremea cand ea avea noua ani, iar de atunci Amy si Alex, fratele sau mai mare, au locuit impreuna cu mama lor in Southgate.

La varsta de zece ani, Amy a cantat pentru o scurta perioada intr-o formatie de rap numita Sweet-n-Sour.

De la 12 ani, Amy frecventeaza scoala de Actorie "Sylvia Young", dar este exmatriculata dupa numai un an, din pricina unui piercing facut in nas si pentru lipsa de disciplina. La 14 ani a consumat pentru prima data droguri si a inceput sa isi castige existenta, lucrand initial ca jurnalista, iar apoi a cantat intr-o trupa jazz.

A realizat prima ei inregistrare, pe o caseta demo, la 16 ani. Prietenul ei, cantaretul soul Tyler James, a trimis inregistrarea unui reprezentant al companiei A&R, care a avut o reactie favorabila, tanara cantareata pregatindu-si astfel debutul profesional.

Stilul pe care l-a abordat combina elemente de jazz, soul si rhythm and blues. S-a facut remarcata pentru vocea sa puternica, contralto, care ii permitea sa atinga note muzicale foarte joase.

A debutat in 2003 cu albumul intitulat "Frank", pentru care primeste o nominalizare la Mercury Prize. in 2007, Winehouse castiga un premiu BRIT la categoria "cea mai buna cantareata britanica" si o nominalizare pentru "cel mai bun album britanic" - "Back to Black".

Acest album a castigat locul intai in topul albumelor din Marea Britanie si a debutat pe locul sapte in topul U.S. Billboard 200, devenind cel mai mare debut pentru un album realizat de catre o cantareata britanica.

Winehouse a castigat si premiul "Ivor Novello", de trei ori - in 2004, pentru single-ul "Stronger than Me", in 2007, pentru single-ul "Rehab", primul extras de pe albumul "Back to Black", si in 2008 pentru piesa "Love Is a Losing Game".

De pe "Back to Black" s-au mai remarcat si single-urile "You Know I'm No Good", care a fost incorporat in coloana sonora a popularului serial american "Mad Men", si "Back to Black", catalogat drept "unul dintre cele mai bune single-uri ale anului" in presa britanica.

Winehouse a fost recompensata cu cinci premii Grammy in 2008, pentru "inregistrarea anului", "cantecul anului" si "cea mai buna interpreta", cu piesa "Rehab", "cel mai bun album pop" - "Back to Black" - si la categoria "debutantul anului".

Pe langa premiile, criticile favorabile si succesul comercial de care s-a bucurat, Winehouse a atras atentia presei prin problemele pe care le-a avut legate de consumul de substante interzise. Ea a recunoscut in mai multe interviuri ca avea tendinte de automutilare, probleme alimentare si suferea de depresie.

In 2005, a trecut printr-o perioada in care a baut foarte mult, a consumat droguri, avand schimbari bruste de dispozitie si slabind foarte mult. in octombrie 2006, Winehouse a recunoscut ca a fost afectata de anorexie si alte probleme cu mancarea generate de sistemul nervos.

In 2007, cantareata s-a maritat cu Blake Fielder-Civil, intr-o ceremonie neanuntata, tinuta in Miami, Florida. Pe 14 august 2007, site-ul TMZ.com si tabloidul britanic Daily Mirror au anuntat faptul ca Winehouse, alaturi de sotul sau au acceptat sa se interneze intr-o clinica de dezintoxicare dupa ce au ajuns dependenti de heroina si cocaina. in dimineata zilei de 23 august tabolidul britanic Daily Mail a surprins-o si fotografiat-o pe cantareata alaturi de sotul sau umbland pe strazile Londrei insangerati si raniti.

In 2008, artista a fost diagnosticata cu emfizem pulmonar in stadiu incipient, plamanii sai suferind din cauza abuzului de droguri si tutun. in acelasi an, ea a marturisit, intr-un interviu pentru revista Rolling Stone, ca a luat droguri in timp ce se trata pentru dependenta de heroina, motiv pentru care sefii casei sale de discuri au pus-o sub "arest la domiciliu".

Amy Winehouse a divortat de Fielder-Civil pe data de 16 iulie 2009, in urma unei proceduri accelerate, la inalta Curte de Justitie din Londra, insa nici unul dintre cei doi nu a fost prezent la tribunal.

Dupa ce s-a internat de mai multe ori la reabilitare, dar si pentru a se trata de diverse afectiuni, Amy Winehouse le-a dat din nou fanilor ei motive de ingrijorare, anul acesta, dupa ce a fost fluierata copios de spectatori in timpul unui concert pe care l-a sustinut la Belgrad, in luna iunie, deoarece parea ca se afla in stare de ebrietate. Ulterior, artista, care trebuia sa sustina un concert si la Bucuresti pe 15 august, a anuntat ca si-a anulat turneul european din aceasta vara.

De altfel, in ultimii patru ani, Winehouse a constituit unul dintre subiectele preferate ale tabloidelor britanice, mai mult pentru scandalurile provocate decat pentru muzica sa. Cantareata cu o voce exceptionala este cunoscuta pentru problemele sale legate de consumul de droguri, alcool, tendinta de automutilare, anorexie si bulimie. Amy Winehouse a efectuat cateva cure scurte de dezintoxicare, iar in ultima vreme, parea ca si-a facut ordine in viata personala, dupa o vacanta prelungita pe insula St. Lucia in 2009.

Fanii si criticii laolalta i-au aclamat farmecul necizelat, umorul incisiv si combinatia unica de jazz si soul care-i caracterizeaza muzica. Un alt atu al controversatei artiste britanice este talentul incontestabil de compozitoare - muzica pe care o scrie este, fara exceptie, profund personala, de o candoare brutala. Producatorul american Quincy Jones a declarat ca Amy Winehouse este atat de talentata incat "vine de pe alta planeta", sustinand ca este onorat de faptul ca artista britanica canta pe albumul sau de cover-uri intitulat "Q: Soul Bossa Nostra".

Citeste si:

El e antrenorul care i-ar putea lua locul lui Levi la Steaua: "Vreau să fur meserie de la Mourinho şi Pep!" Propus de Iordănescu

Spaniolii ne fac fotbalul praf! "E ca o comedie! E din Teatrul Absurdului"! Meciul Vaslui-Rapid, criticat dur! Cum se vede Liga I prin ochii unora obişnuiţi cu tiki-taka

Incredibila poveste echipei de 0 RON(i) care a îngenuncheat Steaua! S-a înfiinţat în 2007 şi acum o lună trebuia să DISPARĂ

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Amy Winehouse, urcata cu forta pe scena la Belgrad. Cine a obligat-o sa se faca de ras. VIDEO
Amy Winehouse, urcata cu forta pe scena la Belgrad. Cine a obligat-o sa se faca de ras. VIDEO

Amy Winehouse nu dorea sa cante in concertul de la Belgrad, care a avut loc sambata, dar a fost fortata de garzile de corp, care au impins-o pentru a o determina sa urce pe scena festivalului in cadrul caruia a fost programat.

Alcoolul este mai tare ca ea. Amy Winehouse si-a anulat toate concertele, inclusiv cel din Romania
Alcoolul este mai tare ca ea. Amy Winehouse si-a anulat toate concertele, inclusiv cel din Romania

Amy Winehouse si-a anulat tot turneul european din aceasta vara. Posesorii biletelor la concertul pe care artista britanica urma sa-l sustina la Bucuresti, pe stadionul Iolanda Balas Soter, isi pot recupera contravaloarea lor, din 27 iunie.

Amy Winehouse, huiduita de 20.000 de oameni, la ultimul concert din viata ei. VIDEO
Amy Winehouse, huiduita de 20.000 de oameni, la ultimul concert din viata ei. VIDEO

Cantareata britanica Amy Winehouse a fost huiduita la Belgrad de 20.000 de fani, dupa ce s-a urcat pe scena atat de beata incat nu a mai putut sa cante.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.