"America e atacata". Ce reactia a avut fostul presedinte Bush cand a aflat despre atentate. VIDEO

Dată publicare: 06-09-2011 20:34
Dată actualizare: 25-10-2012 13:42


Peste cateva zile se vor implini 10 ani de la atentatele din 11 septembrie, cand in mai putin de 2 ore, Turnurile Gemene din New York au fost transformate intr-un munte de resturi incandescente.

Pentagonul a fost sfartecat si 3.000 de oameni au murit, iar fata lumii s-a schimbat ireversibil. Intr-un interviu fara precedent, acordat postului National Geographic, fostul presedinte american, George Bush, a povestit cum a trait acele clipe istorice cand a aflat ca America era atacata.

"M-a transformat dintr-un presedinte concentrat mai ales pe problemele interne intr-un presedinte in vreme de razboi",  a declarat George W. Bush, fost presedinte republican al SUA

George W. Bush stia inca inainte de a intra in scoala din Florida ca un avion se lovise de World Trade Center.

SINCRON - George W. Bush, fost presedinte republican al SUA

"Initial, am crezut ca era un avion mic si reactia mea a fost de genul ca poate a fost de vina vremea ori i s-a intamplat ceva iesit din comun pilotului>>", a continuat Bush.

Insa curand si al doilea turn a fost lovit.

"In spatele clasei era plin de jurnalisti, angajati ai scolii, membri ai echipei mele si eu voiam sa ascult cu atentie lectia. Apoi am simtit pe cineva in spatele meu si.... am auzit accentul de Massachussets al lui Andy Card care mi-a soptit la ureche: "Un al doilea avion a lovit Turnul al doilea. America e atacata!", a mai spus George W. Bush, fost presedinte republican al SUA.

Date fiind controversele privind invadarea Irakului , a Afganistanului si razboiul impotriva terorismului, declansate dupa atentate, fostul presedinte american a spus, totusi, limpede ca nu regreta deciziile luate.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO