Amenda primita de o companie de reciclare, dupa ce o explozie a dus la ranirea a trei angajati. Ce au descoperit anchetatorii

Ultima actualizare: 05-02-2016 07:04
explozie Shutterstock

O companie de reciclare a deseurilor a fost amendata cu 135.000 de dolari, dupa ce s-a produs o explozie, in urma caruia trei angajati au fost raniti.

Reprezentantii Veolia Environmental Services din Singapore au pledat vinovati in fata judecatorului, dupa ce compania a fost acuzata ca nu a respectat normele de siguranta. In urma testarii unor reziduuri lichide amestecate cu un lichid chimic, o explozie a avut loc, care a dus la un incediu de proportii, ce s-a extins cu rapiditate pe o zona cat doua stadioane de fotbal, conform presei straine.

60 de pompieri s-au luptat timp de 90 de minute sa stinga flacarile. Un manager de operatiuni, in varsta de 31 de ani, s-a ales cu arsuri de gradul 3 pe doua treimi din suprafata corpului, un chimist de 43 de ani s-a ales cu arsuri de gradul doi pe 30% din corp, in special pe maini si pe fata. O a treia victima a avut rani usoare. Incidnetul a avut loc anul trecut, iar recent a fost dat verdictul in cadrul procesului.

La proces, judecatorii au aflat ca trei angajati incercau sa amestece deseuri lichide cu produse chimice. Se aflau la 20 de metri de incineratro, cand o flama puternica a izbucnit, apoi s-a auzit o explozie. Incendiul s-a extins rapid in cadrul complexului, afectand si alte companii din imprejur.

In urma investigatiei, anchetatorii au descoperit ca lotul de deseuri lichide era contaminat cu o susbtanta inflamabila. Judecatorii au decis ca normele interne de siguranta din cadrul companiei nu au fost respectate pentru a monitoriza activitatea angajatilor.

Astfel, compania a primit o amenda de 150.000 de dolari, iar angajatii au primit sustinere financiara din partea companiei, care a acoperit o mare parte din costurile operatiilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO