Ambuteiajul deceniului in Indonezia: 2000 de camioane blocate de 7 zile


Ultimul update: Luni 16 Iulie 2012 10:33
Data publicarii: Marti 01 Martie 2011 15:15
Categorie: Stiri externe
Blocaj trafic

Ambuteiaj nemaintalnit in Indonezia. De aproape o saptamana, peste 2000 de camioane de mare tonaj formeaza o coloana lunga de peste 11 kilometri in apropiere de portul Merak din Insula Java, potrivit ABC News.

Nervosi si flamanzi, soferii camioanelor nu vor decat sa ajunga acasa. Acestia nu au ezitat sa critice guvernul pentru ca nu a luat masuri in vederea imbunatatirii traficului din tara.

"Sunt blocat aici de 3 zile si mi-am pierdut rabdarea. Am ramas fara bani si a trebuit sa imi vand mobilul pentru a cumpara mancare. Este a treia oara cand am ramas blocat in acest punct in curs de doar 30 de zile. Nu inteleg care este cauza", a marturisit Surono, un sofer in varsta de 35 de ani.

Reprezentantii Ministerului Transporturilor au trimis trei feriboturi suplimentare pentru a debloca traficul. Cu o economie in plina expansiune, Indonezia este criticata pentru ca nu s-a ocupat si de dezvoltarea infrastructurii.

Guvernul se apara si spune ca s-au alocat fonduri de 137 de miliarde de dolari in 2010, bani ce ar urma sa fie cheltuiti pana in 2014 pentru dezvoltarea infrastructurii.
 

Sursa: ABC

Martisorul aduce si -17°C. Afla cand vine primavara
Coloana de camioane de 12 km la Vama Nadlac, din cauza controalelor
Blocati aproape o zi intreaga in masini, din cauza zapezii! FOTO si VIDEO!
VIDEO PROTVPLUS.RO