"Am gasit cadavrul lui Osama Bin Laden", sustine un cautator de comori. "Mi-e teama sa nu fiu ucis"

Ultima actualizare: 22-10-2012 23:50
Osama Warren

Exploratorul american Bill Warren, un cautator de comori originar din California, sustine ca a gasit cadavrul lui Osama Bin Laden, ucis de trupele speciale americane in iunie 2011.

A plecat inca de anul trecut in misiuni de scanare a fundului oceanic, iar acum a anuntat ca a localizat cadavrul fostului lider Al Qaeda.

Intr-un interviu pentru spaniolii de la El Mundo, Warren spune ca nu mai are niciun dubiu si ca stie coordonatele exacte ale trupului:

"Am gasit acel loc in care l-au aruncat. Sunt singurul care are aceasta informatie. Este la 200 de mile marine vest de orasul indian Surat".

Warren—care sustine ca a gasit peste 200 de epave in toata cariera sa de cautator de comori—declara ca trupul lui Bin Laden este in zona in care a fost aruncat, la o adancime foarte mare. Iar acum incearca sa inchirieze o ambarcatiune ruseasca si sa formeze o echipa de mercenari alaturi de care sa faca scufundari pentru a recupera cadavrul. Indata ce va fi gasit, cautatorul de comori vrea sa-i faca un test ADN, ca sa nu existe niciun dubiu in privinta identitatii.

Warren este acum in Azerbaidjan, unde lucreaza pentru guvernul acestei tari, avand contract sa localize cateva epave de nave. Insa e gata sa inceapa misiunea de scoatere din mare a cadavrului lui Osama chiar pe 1 iunie si ar putea sa aiba succes in mai putin de o saptamana. Cautarile ar putea dura maximum 3 luni, spune exploratorul. Spune ca singura lui teama este ca nu cumva fortele armate ale SUA sa nu-l omoare sau sa-i scufunde barca.

Warren cauta in prezent finantare, are nevoie de 200.000 de dolari pentru toata operatiunea.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO