Alte doua reactoare de la Fukushima incep sa se incalzeasca

15-03-2011 10:55

Fukushima I

Dupa cele patru reactoare care au trecut pe rand prin explozii si probleme, iata ca si celelalte doua incep sa cedeze. La Fukushima situatia este alarmanta dupa ce miezurile 5 si 6 au inceput sa se incalzeasca.

Temperaturile au crescut in unitatile cinci si sase de la Centrala Nucleara Fukushima 1, anunta agentia de stiri Kyodo, citata de Ria Novosti.

Ziaristii relateaza despre defectiuni care au avut loc in sistemele de racire ale celor doua unitati. Exploziile de la Fukushima, in nord-estul Japoniei, au atras atentia lumii intregi, iar preocuparile despre un dezastru nuclear iminent sunt din ce in ce mai prezente.

Sistemele de racire ale centralei Fukushima s-au avariat in urma cutremurului, iar asta a dus la exploziile reactoarelor unu si trei, luni. A doua unitate era de asemenea supra-incalzita ieri, dar prin injectarea de apa in reactor situatia s-a imbunatatit.

Marti, reactorul al patrulea a fost lovit de o explozie, care a dus la scurgeri de izotopi radioactivi in atmosfera. Iod radioactiv si cesiu au fost detectate in Tokyo, la 250 de kilometri de locul in care se afla amplasata centrala.

Ministerul Transporturilor din Japonia a declarat o zona interzisa zborurilor pe o raza de 30 km in jurul reactoarelor.

Sursa: RIA Novosti


VIDEO PROTVPLUS.RO