Principalul suspect in cazul exploziei din New York, prins. "Avem toate motivele sa consideram ca a fost un act terorist"

×
Codul embed a fost copiat

Politia nu mai cauta nicio persoana pentru atentatul de la New York dupa arestarea a unui american de origine afgana, a afirmat primarul New Yorkului, Bill de Blasio, lasand sa se inteleaga ca suspectul ar fi actionat singur in oras, relateaza AFP.

"In acest stadiu, nu mai cautam alt individ", a declarat primarul intr-o conferinta de presa.

Reprezentantul FBI William Sweeney a precizat in aceeasi conferinta de presa ca nu dispune de nicio informatie in legatura cu o eventuala "celula" terorista care a operat in oras.

Barbatul in varsta de 28 de ani arestat luni, Ahmad Khan Rahami, este de asemenea banuit ca se afla la originea altui atentat cu bomba comis sambata dimineata in Seaside Park, in New Jersey.

Citește și
Teroare in Manhattan. Zeci de raniti in urma unei explozii, sambata noapte
America, lovita de trei ori in doua zile. Ambele bombe din Manhattan erau oale sub presiune, similare atentatului din Boston
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Autoritatile au "toate motivele sa considere" ca atacul comis sambata seara in cartierul Chelsea din Manhattan a fost "un act terorist", a declarat Bill de Blasio.

El a reafirmat ca politia va fi deosebit de "numeroasa si vizibila" la New York dupa atentat si din cauza ca in aceasta saptamana are loc Adunarea Generala a ONU la care sunt asteptati sa participe zeci de sefi de state din lumea intreaga.

Primarul Chris Bollwage al orasului Elizabeth din New Jersey, unde suspectul isi avea resedinta, a afirmat intr-o conferinta de presa separata ca Ahmad Khan Rahami "nu se afla pe radarul" politiei locale.

Un alt responsabil municipal a facut cunoscut ca suspectul "se afla in operatie" dupa ce a fost ranit "cel putin la picior" in schimbul de focuri care a dus la arestarea sa.

Ahmad Khan Rahami, prins dupa un schimb de focuri cu politia

Presupusul autor al atacurilor de la New York si New Jersey a fost arestat de politie la Linden, in New Jersey, anunta media americane, citate de AFP si Reuters.

Este vorba de Ahmad Khan Rahami, un afgan de 28 de ani naturalizat american, rezident la Elizabeth, in New Jersey, in apropiere de New York.

El a fost arestat in orasul Linden, la circa 15 kilometri de Elizabeth, dupa un schimb de focuri cu politia, conform posturilor de televiziune NBC si CNN. Conform CNN, suspectul a fost ranit in schimbul de focuri.

Celula terorista, in spatele celor doua atacuri

Investigatia condusa de autoritatile din New York i-a dus pe acestia pe o noua pista. Astfel, autoritatile spun ca indiciile duc catre o celula terorista care a organizat cele doua atacuri, in ambele state, in New Jersey si New York. Informatiile duc catre cateva persoane cautate de politie, informeaza CNN. Este pentru prima data cand aceasta ipoteza este lansata oficial in presa americana de catre autoritati.

Autoritatile americane l-au identificat pe suspectul pentru atentatul din cartierul Chelsea (New York), Ahmad Khan Rahimi, cu ajutorul telefonului mobil folosit la bomba fabricata dintr-o oala sub presiune, descoperita in apropiere de locul deflagratiei de sambata, au declarat surse apropiate anchetei, citate de ABC News.

Primarul New York-ului a facut apel la cetatenii americani sa sune de urgenta la 911 daca au informatii cu privire la suspect. "Vreau sa fiu foarte clar, acesti indivizi sunt periculosi si cel mai probabil, sunt inarmati. Oricine are informatii este rugat sa sune de urgenta la 911".

Cele cinci dispozitive descoperite in New Jersey, intr-un rucsac, nu erau conectate la niciun telefon, a declarat primarul orasului Elizabeth, in New Jersey, conform CNN.

Primarul Chris Bollwage a mai spus ca doi barbati au gasit pachetul suspect intr-un cos de gunoi de langa o gara si au sunat la politie dupa ce au vazut niste fire electrice si o teava. Dispozitivul a fost dezactivat de catre specialisti, in prezenta FBI, chiar la fata locului. Nicio persoana nu a fost ranita.

Gara Elizabeth a fost inchisa si traficul feroviar intrerupt, a indicat duminica seara, pe contul sau Twitter, regia de transporturi din New Jersey (New Jersey Transit).

Orasul Elizabeth este relativ aproape de Staten Island si de podul Verazzano.

Ancheta in plina desfasurare: cinci persoane, investigate de FBI

Cinci persoane au fost retinute duminica seara in legatura cu atacul de sambata asupra cartierului Chelsea din New York, au informat mai multe canale media americane, potrivit AFP si Reuters.

Conform presei, cei cinci suspecti ar fi fost arestati la bordul unui vehicul care circula pe Belt Parkway, o autostrada ce trece la sud de districtul Brooklyn. Masina tocmai depasise podul Verrazano, care leaga districtul Staten Island de Brooklyn.

Biroul FBI din New York a indicat, pe contul sau de Twitter, ca a retinut un vehicul in legatura cu ancheta, dar nu a confirmat arestarea si a asigurat ca "nimeni nu fusese inculpat".

Intervievat de AFP, un purtator de cuvant al politiei din New York a refuzat sa confirme aceste arestari, indicand doar ca "ancheta continua".

Ancheta vizeaza explozia unui dispozitiv sambata la inceputul serii in cartierul Chelsea, soldata cu ranirea usoara a 29 de persoane.

Potrivit New York Daily News, anchetatorii ar fi identificat un suspect datorita unei camere de supraveghere video, recuperata in Chelsea.

Nu este insa stabilit daca aceasta persoana figureaza printre cei cinci pasageri ai vehiculului interceptat duminica, potrivit cotidianului.

Sambata, o a doua bomba artizanala fusese descoperita in apropiere de locul exploziei din Manhattan.

Cu cateva ore mai devreme, in New Jersey, o bomba artizanala explodase in orasul Seaside Park, in timpul unui concurs de alergari la care participau sute de persoane. Nu au existat victime, fara indoiala datorita faptului ca plecarea in cursa a fost intarziata, potrivit unui purtator de cuvant al procuraturii locale.

Alte trei bombe cu ceas, care nu au functionat, au fost descoperite sambata in zona.
 

Articol recomandat de sport.ro
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
Citește și...
"Eu am pus bombele". Un activist homosexual sustine ca e responsabil pentru atacul din New York: ce a descoperit politia

Autoritatile americane continua investigatiile pentru a descoperi cine este responsabil pentru explozie de sambata seara, din Manhattan.

America, lovita de trei ori in doua zile. Ambele bombe din Manhattan erau oale sub presiune, similare atentatului din Boston
America, lovita de trei ori in doua zile. Ambele bombe din Manhattan erau oale sub presiune, similare atentatului din Boston

America incepe sa retraiasca frica, dupa evenimentele petrecute in ultimele zile. Trei atacuri au avut loc in doua zile in SUA, in Manhattan, New Jersey si Minnesota, si toate duc catre concluzia ca au fost acte teroriste.

Explozie in Manhattan. Autoritatile au anuntat ca este vorba despre
Explozie in Manhattan. Autoritatile au anuntat ca este vorba despre "UN ACT DE TERORISM". Toti ranitii au fost externati

LIVE UPDATE| O puternica explozie a zguduit azi-noapte cartierul new yorkez Chelsea, din Manhattan, si a provocat nu mai putin de 29 de raniti.

Recomandări
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern

„(...) se impune identificarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale majorate”. Asta este una dintre concluziile unui mini-raport prezentat de șeful Finanțelor, Marcel Boloș, în ședința de Guvern de joi, 25 aprilie. 

Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă
Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă

Sorina Pintea, fostul ministru social-democrat al Sănătății, a fost condamnată, vineri, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă.