Ce au in comun cele doua avioane pierdute de Malaysian Airlines si avionul AirAsia disparut duminica

Ultima actualizare: 01-01-2015 09:40
Avion AirAsia

Compania germana Allianz a confirmat, luni, ca este principalul reasigurator al avionului AirAsia care a disparut duminica, avand 162 de persoane la bord.

Asiguratorul german este, astfel, la al treilea accident aviatic major in 2014, fiind si reasiguratorul principal al zborului MH370, disparut deasupra Oceanului Indian, si al zborului MH17, doborat in Ucraina, potrivit Reuters.

"Confirmam ca Allianz Global Corporate & Specialty UK este reasiguratorul principal al AirAsia", a declarat un reprezentant Allianz pentru sursa citata.

Accidentele aviatice au reprezentat, in primele opt luni din 2014, patru dintre cele mai mari zece pierderi din asigurari, cu exceptia dezastrelor naturale. Cei de la Allianz nu au dorit sa informeze asupra gradului de expunere suferit de compania de asigurari.

Citeste si: Cautarile au fost reluate in cazul avionului AirAsia disparut. Povestea familiei care a intarziat si nu a prins zborul

Insa, cei de la Reuters au calculat ca Allianz ar trebui sa plateasca in jur de 100 de milioane de dolari drept daune. "Este prea devreme pentru a comenta asupra rapoartelor privind aceasta tragedie. Putem spune doar ca gandurile si rugaciunile noastre se indreapta catre cei afectati", au mai spus cei de la Allianz.

In cazul in care compania aeriana va fi gasita vinovata pentru accident, daunele pe care Allianz si ceilalti asiguratori vor trebui sa le plateasca ar putea fi mai mari.

"O sa fie ca in cazul MH370 si MH17, in ideea in care sunt asigurari minime obligatorii pe care fiecare companie aeriana trebuie sa le aiba. Insa, in cazul demonstrarii neglijentei, nu exista limita pentru stabilirea daunelor", a spus John Ribbands, avocat specializat in asigurari aviatice.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO