VIDEO EXPLICIT. Aliniati si spanzurati in piata. Trei barbati executati public, in Iran

Ultima actualizare: 15-10-2012 23:59
Executie publica in Iran

Organizatia Amnesty International a intrat in posesia unei inregistrari video socante, care prezinta executia prin spanzurare, a trei persoane, in Iran. Videoclipul a fost filmat in luna iulie 2011, intr-o piata din orasul iranian Kermanshah.

In imaginile furnizate de Amnesty International si preluate de Daily Mail se vede cum trei barbati sunt urcati pe cate un autobuz si legati cu o franghie de un pod.

Aceste imagini nu sunt dintr-un film sau dintr-o alta perioada de timp a Iranului, ci au fost filmate in urma cu doar cateva zile, in luna iulie a anului 2011. Astfel, dupa ce autoritatile se asigura ca franghiile sunt legate suficient de strans de gaturile celor condamnati, autobuzele pornesc de pe loc, iar barbatii sunt spanzurati sub pod.

Aceasta executie a avut loc in fata a sute de oameni, printre care si multi copii. In timpul celor 26 de secunde, cat dureaza inregistrarea, se vede cum numeroase persoane filmeaza si fotografiaza acest "moment" sangeros.

Organizatiile pentru drepturile omului sunt ingrijorate nu numai in privinta acestor executii, ci si din cauza sistemului legal care le precede. Se banuieste ca cei trei barbati au fost acuzati si condamnati sub acuzatiile de viol in numai doua luni, ceea ce ridica semne de intrebare in privinta corectitudinii proceselor.

De asemenea, Amnesty International afirma ca aceste executii din videoclip sunt doar cateva din cele 28 confirmate de autoritatile iraniene in acest an.

"Aceste ultime executii publice demonstreaza teroarea care exista in Iran din cauza condamnarilor la moarte. Si nu numai cei executati, dar si cei care privesc aceste executii, inclusiv copiii, sunt brutalizati si afectati de aceasta experienta. Aceste crime publice perpetueaza o cultura a acceptarii violentei, in defavoarea justitiei." a declarat Hassiba Hadj Sahraoui, reprezentant al Amnesty International in Orientul Mijlociu.

"Toate executiile violeaza dreptul la viata, insa cele publice sunt un afront grosolan la adresa demnitatii umane", a mai spus Hassiba.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO