Alerta in Koln. Un avion EasyJet a aterizat de urgenta: pasagerii au auzit "ca mai multi indivizi discuta subiecte teroriste"

Ultima actualizare: 14-06-2017 07:34

Un zbor al companiei EasyJet a aterizat de urgenta sambata seara la Koln, Germania, din cauza unei "conversatii suspecte" auzite la bord si a unui bagaj suspect; trei pasageri au fost retinuti, relateaza BILD.

In timp ce zbura de la Ljubljana la Londra, pilotul a decis sa aterizeze dupa ce cativa pasageri au informat personalul de bord "ca mai multi indivizi discuta subiecte teroriste", a facut cunoscut un purtator de cuvant al politiei, fara sa precizeze continutul acestor discutii. Bild mentioneaza ca pasagerii ar fi auzit cuvintele "bomba" si "explozibil".

Dupa ce aparatul a aterizat intr-o zona securizata al celui de-al cincilea aeroport ca marime din Germania, in jurul orei locale 18.00, politia federala a facut ca toti cei 151 de pasageri sa coboare pe toboganele de salvare si a izolat un rucsac apartinand unuia dintre cei trei suspecti, pe care ulterior echipele de interventie l-au aruncat in aer.

Cei trei barbati au fost predati politiei criminale din Koln, dar nu a fost facuta nicio precizare in legatura cu continutul bagajului, nici despre realitatea amenintarii teroriste.

Traficul aerian a fost intrerupt intre orele 19.00 si 22.00, interval in care au fost rerutate zece zboruri, iar alte 20 au avut intarzieri la decolare.

Intr-un context de vigilenta sporita dupa mai multe atentate in Germania, autoritatile au decis sa evacueze vineri, 3 iunie, cel mai mare festival rock din tara, Rock am Ring, din cauza unei "amenintari teroriste" indepartate a doua zi.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO