Cel puțin 5 morți în Germania. Un bărbat „cu tulburări psihice” a intrat cu mașina într-o zonă pietonală

01-12-2020 22:17


S-au derulat clipe de groază într-un oraş din vestul Germaniei. Cel puţin cinci persoane au murit, iar 14 au fost rănite după ce o maşină a intrat în mulţime într-o zonă pietonală.

Printre victime se numără un bebeluş de nouă luni. Șoferul a fost reţinut imediat. Motivele atacului nu sunt cunoscute deocamdată.

Zeci de ambulanţe au fost chemate de urgenţă în centrul oraşului Trier. Îngroziţi, martorii au anunţat autorităţile ca un bărbat aflat la volanul unui SUV a semănat moarte printre zeci de pietoni.

Fără nicio remuşcare, acesta i-a spulberat pe toţi cei care i-au ieşit în drum. După câteva minute, susppectul a fost imobilizat, iar maşina a fost sechestrată. Imediat întreaga zonă a fost baricadată de poliţişti.

Isabell Ostermann, martoră: "În zonă apăreau tot mai mulţi poliţişti. M-am uitat în jur şi am văzut pantofi aruncaţi fără sens şi mi-am dat seama că s-a întâmplat ceva grav. Unii dintre prietenii mei se aflau la cumpărături şi nu li s-a mai dat voie să iasă din magazine. Li s-a spus că trebuie să rămână în interior. O altă prietenă, care lucrează în poliţie, ne-a dat un mesaj în care ne spunea să nu ieşim din casă pentru că ar fi un atac terorist. A fost înfricoşător."

Şoferul maşinii care a intrat în mulţime este un bărbat de 51 de ani, de naţionalitate germană. Locuia chiar în oraşul unde a avut loc incidentul, dar potrivit anchetatorilor, în prezent, nu avea o adresă stabilă. De câteva zile dormea în SUV-ul cu care a comis atacul. Îl împrumutase de la un prieten. În momentul în care a fost arestat, suspectul avea o concentraţie mare de alcool în sânge.

Peter Fritzen, procuror: "Nu avem niciun indiciu că ar fi fost vorba de un atac terorist sau că suspectul a avut vreun motiv politic său religios pentru a comite această faptă. Există indicii că ar putea suferi de posibile probleme psihice."

Roger Lewentz, ministrul de Interne din landul german Rheinland-Pfalz: "Urmele în zig zag lăsate de cauciucurile maşinii arată clar că individul a căutat în mod deliberat oameni pentru a le face rău, iar acest lucru s-a întâmplat într-un mod foarte, foarte crunt."

Printre victimel se află o femeie de 25 de ani şi un bebeluş de numai 9 luni. Mama copilului a fost rănită şi este, în prezent, în spital.

 

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO