Avionul de pasageri al companiei El Al, amenintat cu bomba, a aterizat in siguranta la Tel Aviv. Pilotii ar fi dat alarma

Ultima actualizare: 08-07-2016 07:12
avion al companiei El Al

O alerta cu bomba a fost anuntata marti la bordul unui avion de pasageri al companiei israeliene El Al in momentul in care aeronava survola Franta, potrivit Skyguide, compania care monitorizeaza spatiul aerian elvetian, transmite DPA.

Din fericire aeronava a aterizat in siguranta si la timp pe aeroportul international Ben Gurion din Tel Aviv, la ora locala 12:37, potrivit Daily Mail. La destinatie nu a fost declarata stare de urgenta.

Intrebat daca a luat in serios alerta cu bomba, un reprezentant al companiei aeriene El Al, considerata una dintre cele mai sigure din lume, nu a vrut sa dea un raspuns clar dar a comentat: "Va puteti da seama pe cont propriu, din moment ce avionul si-a continuat drumul."

"Am primit un mesaj anonim, iar avionul isi continua drumul catre Aeroportul Ben-Gurion (din Tel Aviv), conform programului de zbor", a declarat pentru DPA o purtatoare de cuvant a companiei El Al, care a adaugat ca aeronava urma sa aterizeze la Tel Aviv la ora locala 12:40 (09:40 GMT).

Doua avioane, ale Fortelor Aeriene franceze si elvetiene s-au ridicat de la sol pentru a insoti avionul de tip Boeing 747 si pentru a stabili contact vizual cu pilotul, a declarat pentru DPA purtatorul de cuvant al Skyguide, Vladi Barrosa. Intre timp, avionul a iesit din spatiul aerian elvetian si a intrat in cel al Germaniei, potrivit Agerpres

Cel mai probabil alarma a fost data de piloti, a spus Barrosa, care nu a oferit si alte detalii.

Avionul efectua o cursa pe ruta New York - Tel Aviv.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO